• Frps Christian Tybring-Gjedde svarer Venstres Trine Skei Grande. FOTO: Jan TOMAS ESPEDAL

    FOTO: Espedal Jan Tomas

Stueren verdikapitulasjon

Tro og toleranse har aldri nedkjempet totalitære ideologier.

Les også: Stueren rasisme

Frihetsverdiene våre er under økende press. Islamismen er på fremmarsj. Dette er vår tids største ideologiske utfordring. Statsledere Europa over er bekymret. Trine Skei Grande derimot, går til sengs med islamistene. Der bør hun sove i hundre år, mens vi som elsker Norge og Europa skal yte ekstremismen en så durabelig motstand at den tvinges inn i avkrokene til evig tid.

Aldri, absolutt aldri vil jeg gi etter for noen som helst ekstremisme, selv om det innebærer at uansvarlige, kriminelt naive og uopplyste politikere som Skei Grande nettopp klistrer etiketten ”ekstremist” på meg (Aftenposten 14.mai). Skei Grandes taktikk er nøyaktig den samme som benyttes av de kreftene som marsjerer taktfast for å utslette Norge og Europas verdigrunnlag.

Skei Grande mener åpenbart at islam ikke skal være gjenstand for samme kritikk som kristendommen er blitt til del gjennom årtier. Muligens skyldes det at hun mener at den islamske konfesjonen er ekstraordinær og så fornem, at den er hevet over enhver rasjonell tilnærming. Et syn hun i så fall deler med islamister verden over. Skei Grande likestiller nemlig kritikk av islam med ”islamofobi” og ”rasisme” – endog ”stueren rasisme”. Hensikten er å true oss som forsvarer friheten og Norges grunnverdier til taushet.

Vel, jeg kommer aldri til å tie. Kjærligheten til Norge og lidenskapen for frihet er naglet fast i min ryggrad for alltid.

Islamofobi?

I opplysningstidens ånd bør Skei Grande notere seg at begrepet islamofobi ble konstruert på 1970-tallet for å få den amerikanske feministen Kate Millet til å tie. Dette fordi hun oppfordret iranske kvinner til å kaste sløret. Begrepet bredte om seg i Vesten utover 1990-tallet, da knyttet til den økende debatten om islams kvinneundertrykking. Begrepet ble også systematisk benyttet av Londons islamistiske miljø i kampanjer mot Salman Rushdie, etter dødsfatwaen i 1989. Rushdie og forsvarere av ytringsfriheten ble anklaget for ”kriminell islamofobi”. Begrepet islamofobi er dermed opprinnelig et våpen skapt av islamister for å tjene deres mål om å påtvinge verden sin totalitære visjon, viss røtter er festet i den dypeste åndsformørkelse, skriver den franske filosofilæreren, Robert Redecker, selv drapstruet av islamister (Information 4.oktober 2006).

Skei Grande spiller også på samme banehalvdel som paraplyorganisasjonen for muslimske stater (OIC). OIC jobber nidkjært i FN-systemet for å likestille kritikk av islam med rasisme, altså å kriminalisere islamkritikk. OIC har underlagt hele FNs universelle menneskerettighetserklæring barbarisk sharia (Kairoerklæringen 1990). Slik forklarer OIC selv at islam ikke er forenelig med en eneste frihetsverdi, enten det handler om straffemetoder, religiøs frihet eller personlig frihet. Erklæringen står like fast i dag.

Her er noen smakebiter:

  • Det er forbudt å ta et liv, hvis ikke sharia foreskriver en begrunnelse
  • Det er en rett å være forskånet fra kroppslig skade, hvis ikke sharia foreskriver en begrunnelse
  • Alle har ytringsfrihet så lenge den ikke er i strid med sharia
  • Ingen annen straff enn hva som foreskrives i sharia tillates

Kanskje Skei Grande nå bedre forstår hvorfor Norges største muslimske studentorganisasjon, Islam Net, flyr inn ekstremister som forfekter klassisk sharia, som dødsstraff for homofili, menns rett til å tukte sine hustruer og dødsstraff for frafall fra islam? I juni fortsetter de sin åpenlyse kamp mot våre frihetsverdier. Da skal ekstremisten Khalid Yasin forpeste unge sjeler med samme budskap. Yasin har endog beviselig kontakt med terrorister og forsvarer selvmordsbombere, ifølge Human Rights Service.

Skei Grande sier hun tror ekstremisme bekjempes med toleranse. Sagt på en annen måte: Skei Grande mener vi bør utvise toleranse for ekstremister. Jeg deler ikke hennes syn. Heller ikke historien er på hennes side. Tro og toleranse har aldri nedkjempet totalitære ideologier. Og på tro bygger man heller ikke forsvarlig politikk.

Stigende uro

Etter å ha fulgt islams økende makt i Norge konstaterer jeg at det er en berettiget stigende uro blant folk flest for hva fremtiden vil bringe. Selv får jeg stadig henvendelser fra folk som opplever islamiseringen i det daglige. Og særlig mange var henvendelsene etter talen jeg holdt om islam og innvandring på FrPs landsmøte 13. mai. Kanskje Skei Grande vil lytte til dem?

En mor skriver: ”Jeg er svært bekymret for fremtiden og mest redd er jeg selvfølgelig for hvilket Norge mine barn og barnebarn vil arve. Innimellom har jeg ikke blund på øynene i det hele tatt gjennom natten. Jeg ligger og tenker på fremtiden. Jeg tenker på hvorfor politikere, journalister og universitetsfolk svikter oss vanlige nordmenn. Jeg vet de gjør det, men jeg blir ganske enkelt ikke ferdig med spørsmålet HVORFOR de gjør det. Min mann og jeg har luftet tanken på emigrasjon, men hvor skal man dra? Hele den vestlige verden har nå store kolonier av immigranter fra islamske stater. Om vi fortsetter den politikken vi nå fører, kan dette selvfølgelig ikke ende godt.”

En far skriver: Nabojenta vår som er 12 år vil skifte skole når hun skal på videregående på grunn av at muslimske gutter i klassen oppfører seg nedverdigende overfor henne, sier hun er et ludder etc. Min sønn leker ikke med muslimske gutter fordi de som er muslimer i klassen sier at de som er kristne er dumme. Min sønn er åtte år! Jeg har selv vært på fotballkamper der de som er publikum, ofte ungdommer, kommer med rasistiske kommentarer overfor de som er hvite: nordmenn er dårlige i fotball for mødre som er horer kan ikke få gode fotballspillere etc.”

Jeg konstaterer at intellektuelt er Skei Grandes kronikk bankerott og minner om den verdimessige kapitulasjonen til den svenske statsråden Jens Orback: ”Vi skal være åpne og sjenerøse med islam og muslimer for når vi blir i minoritet vil de være det samme mot oss” (SR, P1, 9.november 2004).

Skei Grande ynder å fremstå som liberal. Men, å utvise toleranse for det intolerante er grunnleggende anti-liberalt, og i det lange løp er det selvutslettende.

Send ditt innlegg til debatt@aftenposten.no Mer informasjon om debattinnlegg og kronikker finner du her.

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger