Vikingene har fått svart skjegg

Sarmad Shafiq blander både snørr og barter i sin kronikk 8. mars om at det er deilig å være muslim i Norge.

Muslim i Norge. Det er vel ingen som vil bestride at det er deilig å være utlending eller utenlandsk muslim i Norge, men at man dermed ikke skal delta i samfunnsdebatten og bare være takknemlig og logre med halen for at man har fått "lov" til å bo i landet, er en avsporing og vil undergrave demokratiet og utvikling av et pluralistisk likeverdig samfunn.Shafiq skriver i sin kronikk: "Etter min mening er Norge et godt land å bo i både som utenlandsk og muslim" og hinter videre at muslimer som reiser en kritisk røst i samfunnsdebatten er utakknemlige sutrere som kan flytte tilbake til hjemlandet sitt. I motsetning til Shafiq er jeg som norsk muslim en fullverdig borger av kongeriket Norge.

Vikinger med svart hår.

Jeg er født og oppvokst i Norge, og har derfor ingen steder å vende tilbake til, ei heller har jeg planer om å flytte til mine foreldres hjemland, Pakistan. Norge er ikke lenger en homogen gruppe bestående av hvite vikinger. Det er på tide å anerkjenne at Norge har fått vikinger med svart hår på brystet og svart skjegg.Sarmad Shafiq takker for de rettighetene han har fått i Norge som utenlandsk muslim, sammenlignet med hjemlandet. Jeg derimot, bukker og neier ingen for de rettighetene jeg har som norskmuslim. Friheten jeg har fått gjennom Grunnloven og menneskerettighetene, som gjelder for meg som for alle andre borgere av kongeriket. Enhver urett som begås i utlandet, forsvarer ikke at man skal la være å si ifra om urettferdighet i Norge.

Legitimt brøl.

Ingen skal føle seg nedverdiget og "ta til takke med det de får", de har all rett til å ta saken opp til doms om de mener seg diskriminert. Dette er ikke ensbetydende med utakknemlighet, men heller et legitimt brøl om å få de rettigheter demokratiet lover. Jeg har forståelse for at Shafiq, som utenlandsk muslim, er takknemlig for muligheter og religionsfrihet han har fått i Norge. Men det blir feil å kalle deltagelse i samfunnsdebatten for sutring.
Send ditt innlegg til debatt@aftenposten.no Mer informasjon om debattinnlegg og kronikker finner du her.

Les også:

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger