Vis ansvar, Willoch

Og så er Kåre Willoch ute igjen. Lynsnart kaster han seg rundt for å gjenta sin evige kritikk av Israel.

Denne gang benytter han anledningen i et post festum-forsvar for Jostein Gaarder, etter Aftenpostens oversettelse 19. september av William Kristols artikkel i Wall Street Journal. Når synagogen i Oslo blir beskutt og jødiske gravlunder skjendet, er det ikke nødvendig for Willoch å være så flink med ordene. Når det skjer slike farlige, skammelige ting i det norske samfunnet, finner ikke Willoch det opportunt å bruke sin tydeligvis ubegrensede spalteplass i mediene til å rope varsko. Det tilhører ikke Willochs prosjekt. Jøder over hele verden, og i Norge, går nå inn i en høytid som skulle være omgitt av glede. I stedet er vi omgitt av politi og skribenter som selv ikke i en slik tid kan la være å puste til ilden. Alt hatet som i årevis er blitt løftet frem gjennom harmdirrende reportasjer og artikler i våre medier - dette hatet er blitt en legitim kraft i Norge i dag. Det hatet mot Israel som Willoch ustanselig "forklarer" - avler hat mot jøder. Terror mot synagogen i Oslo er terror mot en norsk institusjon. Norske jøder må ta støyten. Hvem tar ansvaret?

Les også:

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger

Tid for å fjerne skammen

Å bli voldtatt er fremdeles sterkt forbundet med skam og skyldfølelse.En av fire voldtektsutsatte kvinner forteller at andre klandret dem for det som hadde skjedd.

Facebook blir aldri ekte

Det har aldri vært slik at vi har hatt som vane å fortelle folk vi ikke kjenner spesielt godt om de gangene vi har det ubehagelig, trist eller vondt.

Mest kommentert siste døgn

Siste kommentarer