Ulike slags ulikheter

Nils Christie tildeles kronikkplass i Aftenposten 31. juli for å argumentere for at ingen bør ha høyere inntekt enn statsministeren, som heller ikke bør ha høyere inntekt enn han har i dag.

Det er visst i Hydro-direktørenes lønninger vi finner årsaken til kriminalitetsutviklingen og annen normoppløsning. Bortsett fra dette, innebærer synspunktet en meget sterk vektlegging av verdien av likhet, på bekostning av verdien av frihet. Siden inntekt bare er en del av kilden til økonomiske ulikheter, måtte dette følges opp på samme måte blant annet i forhold til det å motta arv.Men hvorfor er det bare fordelingen av penger som skal underlegges et slikt likhetsprinsipp? Burde ikke for eksempel tilgangen til en begrenset ressurs som kronikkplassen i Aftenposten betraktes på tilsvarende måte? I så fall må en si at Nils Christie nå har forsynt seg med langt mer enn det som måtte være en rimelig øvre grense for den enkelte, særlig når det gjelder spalteplass for kriminalpolitiske synspunkter.

Les også:

Velkommen til Aftenpostens debatter!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger

Innenfor husets fire vegger

Hvis vi slo voksne slik vi slår barn i Storbitannia, ville vi blitt fengslet. Men som foreldre klamrer vi oss til våre gamle rettigheter - og vi har ikke tenkt å slutte.

Vi kan ikke ha tillit til Israel

Skal Holocaust til evig tid unnskylde Israels overgrep mot et annet folk enn det som utsatte dem for det?

Mest kommentert siste døgn

Siste kommentarer