Antisemittisk spørsmålstest

En stadig pågående debatt kretser seg rundt skillet mellom saklig kritikk av Israel, og antisemittisme. Den usikre kan stille seg selv disse spørsmålene, og vurdere egne holdninger.

Har du lettere for å tolerere latterliggjøring og sjikane av jøder, enn av andre folkegrupper? Har du sterkt negative følelser overfor andre land enn Israel? Er konflikten i Midtøsten den eneste du aktivt engasjerer deg i? Ønsker du at Norge skal bryte diplomatiske forbindelser med andre land enn Israel? Vurderer du boikott av andre varer enn israelske? Reagerer du instinktivt med skepsis til politiske ytringer fra jøder? Reagerer du negativt ved synet av israelske og jødiske symboler? Anser du at jøders utsatte sikkerhetssituasjon i stor grad er selvpåført? Er det uproblematisk for deg at flere norske jøder, av hensyn til egen sikkerhet, vurderer å emigrere?

I 1930-tallets Tyskland ble jødiske butikker boikottet, jøder ekskludert fra synlige roller i samfunnet, og jøder oppfordret til å emigrere. Men den gangen var antisemittismen i det minste offisiell politikk.

Gunnar Gabrielsen

Jessheim

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger

Lyset som aldri tar slutt

Nini Stoltenberg (1963-2014). Jeg lurte lenge på hvor alt lyset i henne kom fra. Til slutt skjønte jeg det.

No har fortida fått nok

Salderingsdebattane i norske kommunestyre kan tyde på at gamlefolket, vi pensjonistane, har vore grådige til det usømmelege, kanskje til det farlege.

Mest kommentert siste døgn

Siste kommentarer