• Vasily Petrenko. Sjefdirigent og sexsymbol.

    FOTO: Trygve Indrelid

Petrenko er for sexy

Det kan bli vanskelig for musikerne å konsentrere seg når Oslo-filharmoniens nye sjefdirigent står på podiet.

For dere som ikke har fått det med dere: Onsdagens sesongåpning i Oslo-filharmonien var også russiskfødte Vasily Petrenkos offisielle debut med orkesteret som sjefdirigent. I et intervju i Aftenposten i går mente han at det er vanskelig med kvinnelige dirigenter.

- En søt jente på podiet gjør at tankene går mot noe annet, sa han.

- Orkestermusikere reagerer bedre på å ha en mann foran seg. De har ofte mindre seksuell energi og kan fokusere mer på musikken.

Les også

Suverent lett og elegant

Oslo Filharmoniske Orkester og dirigent Vasily Petrenko imponerte i Oslo Konserthus.

 

Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye om hvor dustete det er å ytre noe sånt. Det har mange andre sagt allerede. Jeg tror heller jeg vil gjøre Petrenko oppmerksom på noe jeg registrerte da jeg satt i salen i konserthuset onsdag.

Følg med nå, Vasily. Dette bør du ta ytterst alvorlig:

Sexbombe

- Oh my God, han der Petrenko kan godt få dirigere meg et par timer, hørte jeg en dame hviske til venninnen sin i pausen. Og hun var ikke den eneste kvinnen i salen som fikk tenning. Ikke et sete var tørt, for å si det sånn. Jeg forstår dem godt. For all del. Du ser jo ut som en supermodell, Vasily. Men du har mer enn utseendet med deg. Egentlig har du alt noen kan begjære i en mann. Du er opplagt følsom. Selvfølgelig er du det. Du er jo en dirigent i verdensklasse. Du får oss til å gråte og le. Spiller på hele følelsesregisteret. Og så er du selvsagt trygg på deg selv. Du oser av besluttsomhet og målbevissthet. Og energi. Og vennlighet. Humor, til og med. Jeg lo i alle fall da du snudde deg og hysjet på publikum med et lurt smil og glimt i øyet. Egentlig en litt sånn gay gest. Tror du fikk med deg folk på begge lag der, altså. Lurt trekk. Oi, makt glemte jeg. Det er sexy. Jeg er dypt misunnelig. Vasily Petrenko, du er hetere enn solen.   

Konsentrasjonsvansker

Jeg mener bestemt at jeg så en spesiell glød i øynene på de kvinnelige musikerne i orkesteret da de så på deg. Noen av de mannlige også. Lurer på om de klarte å konsentrere seg. Det virket jo egentlig sånn? Jeg hørte i alle fall ingen store blundere. Tvert imot syntes jeg det låt helt fantastisk. Men det må ha vært vanskelig. Jeg mener, når publikum kjenner at det kiler i magen bare ved å se deg bakfra, eller, altså, bakfra er ikke bare bare i dette tilfellet, det er ikke det jeg mener, men det kan jo ikke være enkelt for en stakkars orkestermusiker å konsentrere seg når Vasily Petrenkos seksuelle energi skyller over orkesteret.

Jeg håper det ikke går ut over det musikalske, Vasily. Jeg tviler egentlig på det. Jeg har aldri tenkt over at tiltrekkende dirigenter oppnår dårligere resultater enn frastøtende kolleger. Det var det du som gjorde meg oppmerksom på. Uansett. Du går en tøff tid i møte, skjønner jeg. Lykke til, da.

Twitter: @yokokula

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger