Kronikk

Jemen er på randen av stupet | Håvard Mokleiv Nygård

Konflikten i Jemen er i ferd med å føre til en større humanitær katastrofe enn i Syria. En fredsbevarende operasjon i FN-regi kan bygge fred og stabilitet.
Kronikk

Er Donald Trump en fascist? | Bernt Hagtvet

Trumps ytterliggående individualisme står i sterk motstrid til den klassiske fascismen, som alltid ville underlegge enkeltmennesket rasen, nasjonen eller en totalitær stat.
Kronikk

Hva fødselsdepresjonen gjorde med meg | Marita Rendal

Etter å ha slengt babyen fra meg i sengen og skreket til henne, «våkner» jeg og ser at jeg må ha hjelp. Jeg tør ikke lenger være alene med henne, for jeg har ikke kontroll over meg selv.
Kronikk

Hun reddet norske fanger i tyske konsentrasjonsleire | Guri Hjeltnes

Wanda Heger (1921–2017) delte ukentlig ut mat og pakker til norske fanger i tyske konsentrasjonsleirer. Hennes oversikt over fangene var av stor betydning da de skulle hentes ut av De hvite bussene.
Kronikk

Kronikk: Hvorfor trenger vi et pro-europeisk Norge? | Nina Witoszek

Skandinavia, med sin tradisjon for fredsbygging og innovativt samarbeid, bør spille en større rolle i gjenskapingen av Europa som en harmonisk konsert, ikke som en kakofoni av oppblåste solister.
Kronikk

Den aller beste heder vi viser krigs­generasjonen, er ved daglig å arbeide aktivt for demokratiets verdier, mot ufrihet og ideo­logisk grums.

Den aller beste heder vi viser krigsgenerasjonen, er ved daglig å arbeide aktivt for demokratiets verdier, mot ufrihet og ideologisk grums, kjennetegnet av desinformasjon med tilhørende postfaktuelle trekk.
Kronikk

Kan Trump stagge Kim Jong Un over en hamburger? | Sverre Lodgaard

Kim Jong Un sier han snart er klar til å teste en atomrakett som kan nå USA. Trump sier det aldri vil skje. Det hvite hus har sagt til Trumps overgangsteam at Nord-Korea bør ha topp prioritet.
Kronikk

Kronikk: Blodsbånd betyr visst noe likevel | Morten Horn

Det er et paradoks at vi for et tiår siden strammet inn på reglene for sæddonasjon – mens anonym sæddonasjon i Danmark i dag brukes som argument for å tillate eggdonasjon.
Til toppen