Kronikk

Forvandle vår verden | Graver, Sandlie og Frich

Universitetet i Oslo har «Også vi søker stjernene» som motto. Dette er store ord og et ambisiøst mål. Den som vil bli rektor kan ikke ha lavere ambisjoner.
Kronikk

Tyrkias skjebne i folkets hender

Det blir avgjørende viktig at Erdogan og hans partifeller ikke sikres seier i den forestående folkeavstemningen hvis et nytt diktatur skal unngås.
Kronikk

La ikke havtrålerne stikke av medkystfiskernes gull!

Regjeringen gir tidenes milliardgave til utvalgte trålrederi hvis de skroter leveringsplikten. Kystsamfunn i nord og samfunnets felles interesser står igjen som tapere.
Kronikk

Sør-Sudans regjering må ta ansvar.

Sør-Sudans ledere har påført befolkningen en massiv humanitær krise. Nå truer hungersnød. Norge vil fortsette å bistå sivile, men myndighetene må ta ansvar for å stanse konflikten.
Kronikk

Hvordan forhindre at Jorden treffes av en asteroide?

Ingen av de kjente 1700 jordnære asteroidene utgjør en nevneverdig trussel mot Jorden i de neste hundre årene. Men helt sikre kan vi ikke være. Det kan dukke opp nye objekter som er på kollisjonskurs mot vår planet.
Kronikk

Jemen er på randen av stupet | Håvard Mokleiv Nygård

Konflikten i Jemen er i ferd med å føre til en større humanitær katastrofe enn i Syria. En fredsbevarende operasjon i FN-regi kan bygge fred og stabilitet.
Kronikk

Er Donald Trump en fascist? | Bernt Hagtvet

Trumps ytterliggående individualisme står i sterk motstrid til den klassiske fascismen, som alltid ville underlegge enkeltmennesket rasen, nasjonen eller en totalitær stat.
Kronikk

Hva fødselsdepresjonen gjorde med meg | Marita Rendal

Etter å ha slengt babyen fra meg i sengen og skreket til henne, «våkner» jeg og ser at jeg må ha hjelp. Jeg tør ikke lenger være alene med henne, for jeg har ikke kontroll over meg selv.
Til toppen