Norge

Flere fødsler med mor over 45 år

Antall kvinner som føder etter at de er fylt 45 år, har økt kraftig de siste 25 årene. Det innebærer økt risiko for mor og barn og økte kostnader for samfunnet.
Norge

UDI vil ha raskere bosetting av mindreårige asylsøkere

UDI vil ha enslige mindreårige asylsøkere som har fått opphold ut av mottakene og bosatt umiddelbart. Regjeringens plan innebærer minst ett års venting.
Norge

Stjal fra fellesskapet – beholdt pengene selv

Han bygget luksushytter i Trysil og boliger i Holmenkollen. Korthuset av falske fakturaer og momsjuks ble en kjempesmell i femtimillionersklassen.
Norge

Kritisk rapport som viser sikkerhetssvikt lekket

Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror, viser en rapport som Forsvarsdepartementet ikke vil offentliggjøre.
norge

Sp frykter Brexit-innvandring til Norge

For å unngå en mulig stor arbeidsinnvandring av østeuropeere som sendes ut av Storbritannia, ønsker Sp en nødventil i EØS-avtalen.
Norge

Ulv skutt i Stor-Elvdal

En ulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark torsdag morgen. Dermed fortsetter jakten på den siste ulven det er gitt fellingstillatelse for utenfor ulvesonen.
Norge

7 spørsmål om biodrivstoff-krangelen

Norske person- og lastebiler skal tvinges til å bruke mye biodrivstoff. Nå står debatten om biodrivstoff i full fyr. Hva er det egentlig man krangler om?
Norge

Fryktet at Eirik Jensen skulle varsle Cappelen

Da politiet i Oslo bisto kollegene i Sandvika og slo til mot Gjermund Cappelen, fryktet de at Eirik Jensen skulle ødelegge for dem.
Norge

– Jensen plasserte seg mellom politimesteren og Vår Herre

Eirik Jensen hadde «et grusomt rykte», og ble omtalt som «en møkkete politimann». Likevel fikk han hovedansvaret for prestisjetunge «Det nasjonale prosjektet» i mer enn fem år. Med Gjermund Cappelen som sentral kilde.
Norge

Ap støtter anmeldelse av Olsø

Trondheim-ordfører Rita Ottervik sier Arbeiderpartiet vil stemme for å anmelde Ap-profil Rune Olsø når den såkalte Kystad-saken kommer opp for formannskapet.
Norge

To nye ulver kan felles utenfor ulvesonen

Ytterligere to ulver kan felles utenfor ulvesonen. Det er dermed gitt tillatelse til å felle 20 ulver denne jaktsesongen, men bare 10 av disse er skutt.
Norge

Nordmenn putter i seg piller som aldri før

I løpet av fjoråret fikk 70 prosent av befolkningen legemiddel på resept. Medisiner mot høyt blodtrykk og kolesterol ligger på topp, og bruken øker.
Norge

Kvinne pågrepet etter knivstikking av mann

Politiet i Stavanger har pågrepet kvinnen etter at en mann i 40-årene ble påført alvorlige skader da han i natt ble knivstukket.
Norge

Evakuerer 15 hus i Odda

Politi og geologer frykter at snøskred kan treffe boligfelt. 30 personer er rammet.
norge

Senterpartiet sier nei til samarbeidsavtale med SV

– Det er ikke aktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering med en samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen, sier Marit Arnstad (Sp), parlamentarisk leder.
Norge

Kvinne dømt for å ha voldtatt tolvåring

En 41 år gammel kvinne er i Nedre Romerike tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en tolv år gammel gutt. 
Norge

Tiltale: Drepte kona mens barna sto og så på

En 35 år gammel mann er tiltalt for å ha drept ektefellen under særdeles skjerpede omstendigheter og for grov mishandling av sine tre barn.
Norge

Vil beholde kvantumsrabatt for gjentatte lovbrudd

Forslagene om å heve straffenivået for folk som har begått flere lovbrudd, fører Norge et skritt bort fra en human strafferettspleie, mener ekspertgruppe.
Norge

Polsk mann fikk fem år for voldtekt i Bærum

En 41 år gammel polakk er i Asker og Bærum tingrett dømt til fem års fengsel for voldtekt av en 71 -årig kvinne ved Aurevann i Lommedalen i Bærum i fjor høst.
Norge

Senterpartiet vil kutte Tesla-subsidier

Allerede neste år kan en Tesla bli flere hundre tusen kroner dyrere i Norge. Senterpartiet vil erstatte avgiftsfritaket bilen har med et fast støttebeløp.
Norge

Kvinne i retten for å ha tisset på trikken

En kvinne som flere ganger er dømt for å ha urinert på offentlige transportmidler i Oslo, er på nytt tiltalt for å ha gjort fra seg på trikken og T-banen.
norge

Går det helt galt i høst, kan hun fort bli SVs neste leder

GARDERMOEN (Aftenposten): Havner SV under sperregrensen ved valget, kan det bli lederjakt i partiet. Kari Elisabeth Kaski (29) ligger godt an til å bli partiets neste dronning.
Norge

Så nå! Etter påske kan det være for sent.

Dersom du vil ha planter til sommeren i hagen eller balkongen, må du starte innendørs, og det må du gjøre nå. Etter påske kan det være for sent.
Norge

Villgaupe hoppet inn til gauper i Bjørneparken

En vill gaupe har kommet på overraskende besøk til gaupene i Bjørneparken i Hallingdal. Det har blitt både flørting og slåssing med de to gaupene i parken.
Til toppen