Norge

Vil frata statsministeren i Somalia norsk pass

Frps innvandringspolitiske talsmann vil ta fra Hassan Ali Khaire, som er påtroppende statsminister i Somalia, det norske statsborgerskapet.
Norge

Kapital: Omsorgsfirma lurte kommuner med overfakturering og bemanningskutt

Bærum kommune har iverksatt gransking av omsorgsfirmaet Vitalegruppen etter et varslerbrev om juks, skriver Kapital. Bærum betalte i fjor 45 millioner til firmaet for omsorgstjenester, men skal ikke ha blitt informert om bemanningskutt og overfakturering.
Norge

Åsleik Engmark bisatt på Grefsen torsdag

Artisten og komikeren Åsleik Engmark ble bisatt fra Grefsen kirke torsdag. Engmark døde brått 12. februar under et familiebesøk i Brussel.
norge

Katastrofemåling for Arbeiderpartiet

Kun syv måneder før valget stuper Arbeiderpartiet med hele 5,5 prosentpoeng på Dagens Næringslivs februarmåling. 
Norge

Slutt for Telenor i India

Telenor kvitter seg med sin virksomhet i India og gir den til landets største mobiloperatør, Airtel. Ingen penger skifter hender, sier Telenor.
Norge

Hurtigruteskip må vaskes ned etter magesjau

Syv personer har fått påvist omgangssyke på hurtigruteskipet MS Finnmarken, som ligger til kai i Bergen og får seg en grundig vask før det skal videre.
norge

Nordmenn mangler tro på effekten av kommunesammenslåing

Mosvik kommune opphørte å eksistere i 2012, men mange innbyggere mener tilbudene i den nye storkommunen ikke er bedre enn før. Det samme mener flertallet i Aftenpostens undersøkelse.
Norge

MDG-Hansson om økt ulvejakt: – Det mest crazy jeg har hørt

Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial. «Galskap», mener MDGs Rasmus Hansson.
norge

Ap: Dette kartforslaget legges dødt om vi overtar

– En elendig prosess med et svært dårlig resultat. Slik omtaler Aps Helga Pedersen forslaget om å slå nitten fylkeskommuner sammen til om lag ti nye regioner.
Norge

Ap vil stemme mot regionreform

Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot den foreslåtte regionreformen, varsler partileder Jonas Gahr Støre. Høyre kaller holdningen "uansvarlig".
Norge

Svalbardbeboere kritiske til skredvarsling

Tilliten til skredvarslingssystemet er på et minimum etter at et snørras tirsdag uforutsett feide ned to bebodde bygninger.
Norge

Mann alvorlig skadd da bil krasjet i fjellvegg

En mann ble fløyet til Ullevål sykehus for livreddende behandling etter å ha kjørt i fjellveggen på Grimsrudveien etter Hyggen i Røyken. 
norge

Slik blir kommunereformen: 13 kommuner tvangssammenslås

13 kommuner blir slått sammen med nabokommuner mot sin vilje. Det er, etter det Aftenposten erfarer, det endelige utfallet av lange og vanskelige forhandlinger på Stortinget.
Norge

Kongen fyller 80: Her er Haralds liv i bilder

Signingsferd, 22. juli-tale, seilemesterskap og nasjonaldagsfeiring. Vi feirer kongens bursdag med 43 bilder fra et langt liv.
Norge

Ulvepar i Østmarka fant hverandre på Valentinsdagen

Det kan bli født et valpekull i Østmarkareviret utenfor Oslo til våren. På selve Valentinsdagen ble et ulvepar foreviget av et overvåkingskamera.
Norge

To leilighetsbygninger truffet av ras i Longyearbyen

Over 200 personer er evakuert etter snøskredet i Longyearbyen tirsdag. Flere reagerer sterkt på at NVE sa at bebyggelsen ikke var truet av rasfaren.
Norge

Sp-politiker vil straffe surrogatforeldre

Helsepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Kjersti Toppe, vil innføre straff for nordmenn som får barn ved hjelp av surrogatmødre i utlandet.  
Til toppen