Et av de første straffbare forholdene tiltalte i Lommemann-saken begikk, var blotting i 1976. I retten i dag forklarte han at blottingen skjedde fordi han ville hevne seg på sin første kone.

— I stedet for å gå ut og finne meg en dame og hevne meg på den måten, så blottet jeg meg faktisk for noen gutter, fortalte tiltalte, Erik Andersen.

Blottingen ble politianmeldt. Andersen kjørte en spesiell bil, som var observert like ved åstedet, og dermed ble han tatt av politiet og fikk en bot på 5000 kroner

Ville straffe henne

- Jeg ønsket ikke å skille meg og var heller ute etter å markere meg og straffe henne på en måte. Jeg hevnet meg på henne ved å gjøre den blottesaken. Det virker helt idiotisk , men den gangen ble det slik.

57-åringen hadde fått vite at kona hadde hatt et forhold til en annen mann før hun møtte ham. - Det var viktig for meg at jeg hadde en ren brud, at ingen hadde hatt sex med henne før. Det er en gammeldags oppfatning, men sånn var det nå. Året etter ble han skilt ved dom fra sin første kone, på grunn av blottesaken, slik Andersen forklarer seg i retten.

Saken fortsetter under annonsen.

Les Andersens forklaring tidligere i dag:

— Samme året traff jeg min neste kone, som jeg fikk to barn med. Vi var gift i ca. 25 år.

Andersen vedtok forelegget på 5000 kroner for fire tilfeller av blotting. Men i dag hevder han at det kun var ett av tilfellene han sto bak. - Jeg ville ha dette vekk. Jeg protesterte den gangen, sa det ikke hadde vært andre tilfeller. Men jeg fikk råd om å godta det, sa tiltalte. Medaktor, politiadvokat Jorid Kile Berg, konfronterte Andersen med innholdet i hans politiforklaring fra 1976, der han fortalte hvordan han lurte to gutter med seg inn i skogen:

«Avhørte fortalte at han hadde falt og fått noe i buksene som klødde og at han hadde harpiks på hendene. Han spurte om de ville hjelpe ham av med buksene. Avhørte ba en av guttene gå ned til veien for å holde vakt og plystre hvis det kom noen.»

— Kjenner du igjen det jeg har lest?

— Det er helt sikkert rett det som står der, men jeg husker ikke. Jeg har prøvd å legge det fra meg og glemme det.

Var støttekontakt

Medaktor Jorid Kile Berg ville vite hvordan Andersen kunne forklare seg i detalj om de tre blotteepisodene hvis han ikke hadde vært til stede.- Jeg fikk vite ting, svarte 57-åringen. Andersen giftet seg på nytt mot slutten av 70-tallet. Han forklarte i retten at han en periode på 90-tallet fungerte som støttekontakt for barnevernet. - Jeg jobbet med flere vanskeligstilte barn. Det har aldri vært noen mistanke, eller ting og tang som har svertet meg i den sammenheng.