Klokken 17.08 fikk AMK-sentralen melding om at en person var truffet av lyn i Rennebu i Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Kort tid etter meldte operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt at det skal være en familie på fire som er truffet av lynet på 1100 meters høyde i området ved Jølvatnet.

To luftambulanser

Flyger Arne Utby landet luftambulansen på Langfjellet der familien hadde blitt truffet av lynet.

— Vi landet like ved pasientene. Vi møtte to skadde og to uskadde. De var livredde. Det regnet og de var våte og kalde. De var nok glad for å komme ned, forteller Utby til adressa.no.

Han landet fem minutter etter at Sea King-helikopteret var på plass.

Saken fortsetter under annonsen.

— De tok med seg tre personer. Vi tok med den hardest skadde. Vi hadde veldig godt samarbeid med Sea King-mannskapet, forteller Utby til adressa.no.

LES OGSÅ: Fire personer truffet av lyn i Rennebu

- Lynnedslag like ved

Flygeren forteller de brukte kortest mulig tid på fjellet på grunn av været.

— Vi var ikke interessert i å være der lenger enn nødvendig på grunn på grunn av fare for lynnedslag. Vi var på bakken i fem minutter. Heldigvis hadde det verste gitt seg, men det lynet like bortenfor oss, sier flygeren.

Han observerte ingen andre turgåere en de fire oppe på fjellet.

Helt svart

Korpsleder Rune Fossum ved Oppdal Røde Kors Hjelpekorps rykket ut med ni personer og to ATV-er. På vei innover mot Langvatnet og Jøldalshytta kunne de tydelig se at det var dårlig vær.

— Det var helt svart inni der, og vi regnet med at det var tordenvær. Men etter hvert som vi nærmet oss ble det lysere, og vi skjønte at helikoptrene kunne lande. Vi fikk beskjed om at familien var hentet ut. Det var bra at det var flyvær akkurat da, fordi vi ville brukt en del tid på å komme oss inn til familien, sier han.

Klokken 18.13 meldte politiet på Twitter at familien er funnet og at de flys til St. Olavs Hospital i Trondheim av et Sea King helikopter og luftambulanse.

- Det er en familie på fire som er truffet. En har hatt hjertestans, men gjenoppliving har ført til at hjertet slår igjen, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge St. Olavs Hospital er en mann på 24 år moderat skadd. Tilstanden er stabil, og han får behandling ved intensivavdelingen. Dette skal ifølge sykehuset være personen som fikk hjerte- og lungeredning på stedet.

En kvinne på 23 år har fått lettere skader. Hennes tilstand er stabil, og hun er ifølge sykehuset til operasjon.

Redningsleder Bjørn Jarle Åmlid opplyser til adressa.no at det var mor, far og to ungdommer på 20 år som var på tur i området. Det var familien som varslet og startet gjenoppliving.