Tvillingene Artur og Eilert (19 mnd.) kom til verden tre måneder for tidlig, og etter krevende måneder på sykehuset var mamma Camilla Løvenskiold og pappa Kjartan Rørslett ganske så slitne da de kom hjem med sine dyrebare små gullklumper. Så begynte kampen om døgnet.— Vi fikk en tøff start og var slitne i utgangspunktet. Vår første hele natts søvn var for 14 dager siden, og det var etter at Karin Naphaug kom inn i bildet, forteller NRK-journalisten Kjartan Rørslett, som nå har ulønnet permisjon for å være hjemme med tvillingene til over sommeren. Arkitektmamma Camilla Løvenskiold har akkurat begynt å jobbe igjen, og priser seg lykkelig over at hun har begynt å få tilbake nattesøvnen.

Tilfeldig

Litt tilfeldig kom Camilla over et ukeblad som omtalte det private Barne- og familiesenteret. Da hadde familien forgjeves forsøkt å få hjelp ved byens sykehus, men måtte bare erkjenne at det ikke finnes noe offentlig tilbud.- Vi fikk gode råd på helsestasjonen, men likevel fortsatte nettene med opp til 10 avbrudd hver natt, og Artur fant ut at dagen startet 04.30! sier Camilla Løvenskiold.- Vi syntes vi var "flinke" og strenge, og hadde ikke barna i vår egen seng, men likevel var det ikke mulig å få noe lengde på søvnen, forteller Kjartan Rørslett, som ikke legger skjul på at livet som tvillingpappa er temmelig krevende.

Lykkelig

Nå er de overlykkelige over at Karin Naphaug har hjulpet dem over kneiken. - Vi har sluttet å synge på rommet. Soverommet er soving. Punktum. Ikke sang og ikke kos. Det gjør vi oss ferdig med i stuen før vi går opp på soverommet. Vi har også lært at vi la dem for sent. Nå er det i seng klokken syv. Presis. Vi står i døren og sier god natt, og det er blitt et nytt liv for hele familien. Så dette skulle vi gjort før, sier Kjartan Rørslett og Camilla Løvenskiold.