Navarsetes oppførsel og sinne har skapt bølger i Senterpartiet.

Det var på et seminar 18. september at Navarsete offentlig skjelte ut leder for SpU, Sandra Borch, foran 200 tilstedeværende.

Bakgrunnen var en artikkel i Aftenposten samme dag der Borch ga uttrykk for at hun mener Ola Borten Moe vil være en sterk kandidat til å overta etter Navarsete.

Denne artikkelen fikk Navarsete til å tenne :

Artikkelen ble skrevet etter at Ola Borten Moe overraskende varslet at han trekker seg fra Stortingsnominasjonen.

Saken fortsetter under annonsen.

- Jeg støtter absolutt Ola som en fremtidig leder i Sp, men det er altfor tidlig i 2013. Han har et stort lederpotensial. At han henter erfaringer fra andre steder enn politikken er bare en fordel, sa Borch til Aftenposten 18. september.

Leder i Senterungdommen Sandra Borch møter Liv Signe Navarsete mandag.
scanpix

Dette førte til at Sp-leder Liv Signe Navarsete nok en gang lot følelsene løpe av med seg.

«Hvis det er slik at dere i Senterungdommen ikke støtter meg som leder, så må dere si dere vil ha Ola, så skal jeg gå», skal Navarsete ha sagt.

I etterkant beklaget Navarsete oppførselen.

«Jeg har snakket med Sandra i kveld. Jeg beklager at Sandra opplever at hun ble skjelt ut. Det var selvsagt ikke min hensikt. Ingen partimedlemmer skal oppleve å bli skjelt ut av partilederen, og spesielt ikke ungdommene våre», het det i en skriftlig uttalelse fra Navarsete etter hendelsen.

— Lederstil basert på frykt

Senterungdommen skrev et brev til sentralstyret i partiet der det blant annet sto:

«Vi tolerer ikke en slik oppførsel fra partilederen og stiller også spørsmålstegn hvorfor hun ikke beklaget etterpå.»

I brevet beskriver dessuten ungdomspartiet Sp-lederen, som de mener har «en lederstil basert på frykt».Tirsdag behandles saken i Sps sentralstyre, men mandag møtes Liv Signe Navarsete og Sandra Borch for første gang etter Navarsetes utbrudd. Hun sier trolig unnskyld og skværer opp med Borch.

Lørdag sier sentralstyremedlem og fylkesleder Thomas Iver Hallem til VG at han forventer at Navarsete sier unnskyld til Borch.

Til avisen Nationen sier dessuten tidligere sentralstyremedlem i Sp, Simen Bjørgen, at Navarsete flere ganger har skjelt ham ut i forbindelse med ulike utspill han har hatt. Han tar et kraftig oppgjør med Navarsetes lederstil.

Ikke første gang

— Liv Signe Navarsete ønsker ikke å kommentere saken før hun har fått snakket ut med Sandra. De har avtalt å møtes mandag, sier Erlend Fuglum, Navarsetes pressetalsmann.

— Har ikke de to snakket med hverandre eller møttes siden 18.september?

— Det tror jeg ikke. Begge har vært ute på reise, sier Fuglum.

Det er ikke første gang Liv Signe Navarsete har problemer med sinnekontroll. I april i fjor raste hun mot en lokal sykehusforkjemper i Eid. Hele opptrinnet ble filmet.

— Du vet ikke hva du snakker om, utbrøt Navasete, som beklaget sin oppførsel dagen etter.