De fem milene med ny motorvei mellom Kristiansand og Grimstad ble åpnet 26. august i fjor. Allerede nå slår veien sprekker, og i flere tunneler er det oppstått kraftige humper.

— Det er ikke utenkelig at humpingen bedrer seg av seg selv. Hvis problemet er relatert til kulde, så kan det bedre seg utover våren, sier John Kristian Stormyr, seksjonsleder ved Statens vegvesen i Aust-Agder til fvn.no .

Et drøyt halvår etter at nye E 18 ble åpnet opplever bilistene humping og ujevn asfalt langs flere veistrekninger, særlig gjennom Skifjelltunnelen. I går ble det plassert varselskilt foran tunnelåpningen.

- Ikke farlig

Stormyr understreker at fareskiltene som er satt opp ikke betyr at det er stor fare knyttet til å kjøre igjennom tunnelen:

- Skiltingen er et forvarsel på at bilistene må være oppmerksomme på forholdene i tunnelen. Fremover blir det også flere motorsykler på veiene, de har ofte behov for bedre varsling enn bilene.

Saken fortsetter under annonsen.

- Er det aktuelt å senke farten på stedet?

— Vi har vurdert det, men vi har funnet ut at vi ikke skal gjøre det foreløpig. Vi vil følge med på hvordan dette utvikler seg først. Når trafikantene blir varslet om ujevn vei, bør de selv tilpasse seg forholdene, sier Stormyr.

— Forventer at det blir ryddet opp

Lillesand-ordfører Arne Thomassen synes det er uheldig at det nye E 18 er humpete.

— Det er ikke alt som lar seg avdekke i forkant. Om dette betyr at strekningen må graves opp eller asfalteres på nytt har jeg ikke kompetanse til å mene noe om. Veien må utbedres, sier Thomassen.

Ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, understreker at det kun er et begrenset område av nye E 18 som er humpete, ikke hele nye E 18.

— Jeg har reagert på veien selv. Den virker veldig humpete. Jeg forventer at det blir ryddet opp i dette. Dette er en sak mellom Statens vegvesen og dem som har bygd veien, sier ordføreren til fvn.no.