— De ser oss av og til med et glass vin, men da er det god mat med i bildet, sier Hilde Berger. Ekteparet understreker at de ikke er dogmatiske. I forrige uke stod reker på menyen, og da var ett glass hvitvin naturlig følge til maten. Selv om det er ferie, så går grensen for ekteparet ved ett eller to glass vin, hvis barna er til stede. Det er et bevisst valg for at barna skal være trygge på dem og oppleve dem som forutsigbare. - Barna skal ikke lære å drikke av oss, slår moren fast.

Aldri beruset.

De mener begge at det er helt uakseptabelt å bli beruset sammen med barna. Moren mener det er utrolig viktig å vise barna at det er mulig å ha det hyggelig uten alkohol, og ingen av dem opplever at de forsaker noe ved å være måteholdne når de er sammen med barna. Hvis de får besøk av slektninger som vil hygge seg med øl, så venter de til barna har lagt seg.- Mitt mål er å forsinke alkoholdebuten deres. Jeg skulle selvfølgelig ønske at den skjer etter at de har fylt 18, men det er nok dessverre utopisk å tro at de ikke har smakt alkohol før den tid, sier Ole Inge Bekkelund.

Ole Inge Bekkelund og Hilde Berger vil at Ingrid (8) og Sigurd (4) skal se at det er mulig å ha det hyggelig uten alkohol.
Olav Urdahl