Dommerne i Glåmdal tingrett mener drapet var overlagt og at det ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Dommen er i overensstemmelse med aktors påstand.

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept ved en boligblokk på Langeland rett utenfor Kongsvinger sentrum natt til søndag 26. juli 2009.

18-åringen var blitt påført 35 stikk og hugg med en bajonett.

Flere av stikkene var hver for seg dødelige, og Flem Andersen ble liggende på plenen foran boligbokken til han ble funnet av forbipasserende.

Den tiltalte 22-åringen ble pågrepet etter at politiet oppdaget at offerets stjålne mobiltelefon var blitt brukt med hans SIM-kort.

Saken fortsetter under annonsen.

22-åringen erkjente i tingretten forsettlig drap, men nektet seg skyldig etter tiltalen om overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Tilfeldig offer

Retten slår fast at Flem Andersen var et tilfeldig offer. Tiltalte kjente ham knapt.

22-åringen hadde hatt en uoverensstemmelse på telefonen med sin samboer og han gikk ut bevæpnet med bajonett og luftpistol.

Dommerne mener at hans forklaring i retten gir grunnlag for å slå fast at han gikk ut for å drepe «noen».

«Selve drapet var rått og brutalt...... Voldsutøvelsen sto på over noe tid. Offeret ba for livet sitt flere ganger og må ha følt betydelig smerte og dødsangst», heter det i dommen.

Denne saken oppdateres.