Torsdag i forrige uke ble den 43 år gamle mannen pågrepet i et hus i Vestsideveien i Lier. Mandag i forrige uke ringte 43-åringen inn en bombetrussel mot NRK, Statens Hus og politiet på Grønland i Drammen.

Ifølge mannen skulle begge bygningene gå i luften i løpet av en halv time. Samme dagen som han ble pågrepet ringte mannen inn nye bombetrusler.

Utløste terroralarm

I dag skriver Dagbladet at 43-åringen utløste full terroralarm i politiet, både ved Nedre og Nordre politidistrikt i henholsvis Drammen og Hønesfoss, samt i Oslo-politiet.

Under etterforskning fant politiet ut at 43-åringen hadde kjøpt 60 liter diesel på en bensinstasjon. Han skal også ha oppførst seg merkelig.

Diesel var en viktig ingrediens i bomben Anders Behring Breivik sprengte utenfor Regjeringskvartalet 22.juli i fjor.

Saken fortsetter under annonsen.

43-åringen har selv sagt at han er sprengstoffkyndig.

Truet med å sprenge 17.mai-tog

I kjølvannet av terroraksjonen på Regjeringskvartalet og på Utøya ble 43-åringen 27.juli i fjor etterlyst offentlig med navn og bilde. Etterlysningen var egentlig ment som en intern etterlysning i politiet og ble sendt ut ved en feiltakelse.

Flere medier videreformidlet etterlysningen, og ifølge Dagbladet skal dette være grunnen til at mannen nå har fremsatt bombetrusler. 43-åringen føler at han gjennom etterlysningen ble sammelignet med Behring Breivik, og dette skal ha utløst sterke reaksjoner.

— Min klient føler at han er uten rettsvern etter at den etterlysningen ble sendt ut, selv om politiet raskt trakk den delen som ble sendt ut offentlig, sier 43-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk.

Mannen er en kjenning av politiet. Han er dømt for trusler flere ganger tidligere og skal ha truet NRK i flere år. Tidligere i år truet han også med å sprenge 17.mai-toget i Oslo.

Mannen ble fredag i forrige uke varetektsfengslet i inntil fire uker.