Han kommer til å få det øverste ansvaret for de sportslige aktivitetene i forbundet, og han har fått jobben på grunn av sin toppidrettslige bakgrunn. Men Aalbu er også selv en habil golfspiller med et handikap på 9,5.

Aalbu har vært sportssjef for hopperne i Norges Skiforbund. Han var også landslagssjef for kombinertløperne en periode. Etter at han sluttet i skiforbundet var han en periode innom fotballklubben Stabæk som sportsdirektør.

— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben i Norges Golfforbund. Dette er en idrett jeg er veldig glad i. Det er snakk om en av verdens største idretter, og utfordringene står i kø, sier Jan Erik Aalbu i en kommentar.

Golfforbundet har jobbet svært lenge med å få på plass en sportssjef, men det har ikke vært lett å finne en person med de riktige toppidrettslige kvalitetene.

— Vi har vært på jakt etter en person som kunne bringe nye aspekter inn i golfsporten, både på topp- og grunnplanet. Nå er jeg glad vi også har funnet en person med god medieprofil, slik at idretten kan få den oppmerksomheten den fortjener, sier generalsekretæren i golfforbundet, Geir Ove Berg.