Om bjørnedrapet blir stemplet som nødverge, vil det være den fjerde rovdyrfellingen i Nord-Trøndelag det siste året som henlegges med denne begrunnelsen. Jegerne i alle de tre andre tilfellene slapp påtale.* I fjor sommer ble det gitt fellingstillatelse på ulv i Namsskogan. Da skjøt jaktlaget en bjørn.* I Overhalla ble det gitt midlertidig fellingstillatelse på bjørn, men da ble en gaupe skutt isteden. Heller ikke denne gangen fant påtalemyndigheten grunn til å gå videre med saken. * I fjor sommer ble det også gitt fellingstillatelse på bjørn i Meråker. Jaktlaget skjøt i dette tilfellet heller en jerv som var i ferd med å angripe en saueflokk.

— Nødverge

Natt til søndag felte et kommunalt jaktlag på fem personer i Grong i Nord-Trøndelag en bjørn de ikke hadde tillatelse til å drepe. Jaktlaget hadde fått tillatelse til å skyte en jerv, men kom ifølge egne forklaringer over en bjørn de så seg nødt til å skyte. Jaktlaget har forklart politiet at de skjøt i nødverge.- De kom over en saueflokk på 40-50 sauer som ble jaget av en bjørn. Da valgte de å skyte bjørnen, sier operasjonsleder Stig Fredriksen i Nord-Trøndelag politidistrikt om jaktlagets forklaring.Politiet har satt i gang etterforskning av bjørnedrapet. Søndag ble jaktlaget avhørt av lensmannen i Grong.- Vi skal forsøke å finne ut hva som har skjedd, og avdekke lovligheten i fellingen, sier operasjonsleder Fredriksen.

Ung hannbjørn

Bjørnen som ble skutt, var en ung hannbjørn på 40-50 kilo. Den ble transportert til Veterinærinstituttet i Trondheim for obduksjon. Rovviltkonsulent Lars Bendik Austmo hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag er forsiktig med å kommentere bjørnedrapet.- Så lenge det er snakk om nødverge, er dette kun en sak for politiets etterforskere. Vi blander oss ikke inn, understreker Austmo.