Lørdag 29. oktober i fjor ble en særdeles tung dag for mannen fra Froland i Aust-Agder. På hjemmebane tapte favorittlaget Start 1-3 og mistet dermed seriegullet til Vålerenga.

Samme kveld tapte 20-åringens engelske lag, Manchester United.

Mannen så begge kampene på tv. I løpet av de to kampene helte han nedpå 12 pils. Etter den siste kampen dro han til Arendal sentrum for å drikke mer.

Klokken fire på natten var han tilbake på hjemstedet — like sorgtung og trolig enda litt fullere. Aust-Agder fant det nylig bevist at 20-åringen tente på en søppeldunk rett utenfor lensmannskontoret, ifølge Agderposten.no.

20-åringen skyldte i retten på de nedslående fotballresultatene. Men dommerne viste ingen nåde og dømte ham til 210 timers samfunnstraff.

Ifølge dommen kunne lensmannskontoret fort ha brent ned. En mann som tilfeldigvis passerte, og fikk skjøvet vekk den brennende søppeldunken, forhindret trolig at politiets lokaler ble til aske.

Den nå dømte mannen hevdet i retten at han ikke hadde til hensikt å sette fyr på lensmannskontoret. Men hvorfor han trillet søppeldunken rundt 30 meter - til inngangen til lensmannskontoret - hadde han ingen forklaring på.

Les mer: Flere innenriksnyheter

Start tapte 1-3 for Fredrikstad 29. oktober i fjor. Det gikk hardt innpå en nå domfelt 20-åring fra Froland i Aust-Agder.
Sara Johannessen / SCANPIX