31-åringen døde lørdag kveld. Metanolspriten hun har drukket, kommer sannsynligvis fra det samme partiet som i fjor og i 2002 krevde 14 liv. To andre er også lagt inn på sykehus med metanolforgiftning.En 67 år gammel mann fra Høybråten i Oslo ble natt til lørdag pågrepet, siktet for å ha solgt spriten som kvinnen har drukket. Mannen ble lørdag avhørt av politiet.

— Han har solgt metanolholdig sprit til familie og venner. Men han har også solgt sprit til andre personer vi ikke vet hvem er, og vi frykter at det kan dreie seg om en del personer, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

— Dette er meget alvorlig. En mann døde nylig av metanolforgiftning. Lørdag kveld døde også en 31 år gammel kvinne, og ytterligere to personer ligger på sykehuset i Akershus og får behandling etter å ha drukket denne metanolholdige spriten, opplyser Abrahamsen.

I familie

De to andre personene som ligger på sykehus, skal kun være lettere skadet. De to og den avdøde er i famile med hverandre, opplyser politiet til Aftenpostens nettutgave.Alle som er forgiftet, har i en ukes tid oppholdt seg på en hytte ved Osen i Hedmark, ifølge politiet.

— De skal ha drukket metanolspriten flere dager på rad. Da de returnerte til Oslo i går kveld, ble den 31 år gamle kvinnen så dårlig at hun måtte legges inn, sier Finn Abrahamsen til Aftenpostens nettutgave.Etterforskningen har avdekket at metanolen kvinnen drakk, kan settes i forbindelse med metanolsaken, hvor allerede en 75 år gammel mann fra Gabels gate i Oslo og Erik Fallo er varetektsfengslet. Saken begynte å rulle i Østfold høsten 2002, men etter hvert viste det seg at den metanolholdige spriten var blitt solgt over store deler av landet.