Episoden, som skjedde etter undervisningsslutt tirsdag, har rystet mange i både kommunen og på skolen. — Det var en episode på slutten av dagen da en elev og en lærer ble uenige om en passasje og det endte med at eleven slo til læreren, forteller rektoren til fvn.no om hendelsesforløpet. Etter det fvn.no kjenner til skal det være et rullebrett som ble brukt som slagvåpen. Rektor Frode Syverstad forteller til fvn.no at læreren får medisinsk behandling, og at han vil bli sykemeldt som følge av gårsdagens hendelse. - Læreren ble kjørt til sykehus hvor det ble bekreftet skade. Jeg har hatt kontakt med ham i dag og situasjonen er bedre. Han vil bli tatt under medisinsk behandling, sier Syverstad.

Krisemøte

I formiddag satt rådmann, rektor og andre relevante instanser i krisemøte for å diskutere situasjonen. - Dette er en alvorlig hendelse for oss i Songdalen kommune. Vi har nå kalt sammen til et møte hvor rektor, rådmann, verneombud og påtroppende rektor har en prat om det som har skjedd, og hvordan vi skal forholde oss til det som skjer videre fremover, sier rådmann Vidar Skaaland i Songdalen kommune. Skolen ser svært alvorlig på saken og skal nå diskutere hvilke tiltak som må iverksettes foran neste skoleår. - Jeg synes det er en veldig alvorlig sak og sørgelig sak. Vi føler med både den fornærmede læreren og den eleven som gjorde dette, sier rektor Syverstad.

Under kriminell lavalder

Gutten som slo læreren er bare 11 år, og kan følgelig ikke straffes for forholdet. Politiet etterforsker imidlertid hendelsen, men politiet i Søgne har foreløpig ikke full kontroll over hendelsesforløpet. - Vi har naturlig nok vært litt i kontakt med sykehuset, med fornærmede og med skolen. Vi jobber også med gutten i forhold til barnevernet, sier etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no. Politiet og skoleledelsen møtes i ettermiddag for å diskutere saken. Rektoren ved skolen skal dessuten møte foreldrene til 11-åringen senere i dag. - Foreløpig er det bare kontakt via telefon, i tillegg til at vi selvfølgelig var på åstedet i går. I dag har vi vært i kontakt med rektor per telefon og gjort avtale om å møte ham senere i dag, sier Thorsen i politiet.