Utforkjøringen skjedde like etter klokken 09.00 mandag morgen, skriver adressa.no.

— Ikke alvorlig skadet

Politiets innsatsleder, Morten Hammerhaug, sier at 11 personer i tilknytning til et band er sendt til legevakt.

Ifølge Siv Namork ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge skal ingen være alvorlig skadet.

Dette bekreftes av L-G Petrov i death metal-bandet Entombed. Han sier til adressa.no at de 11 personene som ble sendt til legesjekk er uskadde. De er en del av crewet som er med på en turné for Volbeat, Entombed og The Kandidate. De skal spille på Studentersamfundet i Trondheim mandag kveld.

Reisefølget kom kjørende fra Sundsvall i tre tyskregistrerte busser da den ene bussen havnet utfor veien. Bussen ligger nå på siden av veien i en skråning i Oladalen i Sona.

Saken fortsetter under annonsen.

Erlings Drangsholt ved Veitrafikksentralen i Midt-Norge sier til adressa.no at veien er ikke stengt som følge av utforkjøringen. Det er imidlertid redusert framkommelighet i området som følge av ulykken.

Løs grus

Spor på stedet viser at bussen trolig har fått et av hjulene ute på løsgrusen utenfor asfaltkanten på veien. I 50-100 meter har bussen kjørt med et hjul utfor kanten før den veltet.

- Det var rolig fart, sier Petrov som mener dårlig vei har skyld i utforkjøringen.

Politi, ambulanse og brannvesen er på stedet.

- Konsert som planlagt

Caroline Hauge, presseansvarlig i Lørdagskomiteen, forteller at de like før klokka ti mandag formiddag ble informert om at det hadde vært en ulykke med de tre bandene.

- Managementet har fått beskjed om at alle er uskadd, og vi regner med at konserten kan gjennomføres som planlagt, sier Hauge.

Danske Volbeat er på norgesturné og har svenske Entombed og danske The Kandidate som supportband. De skal spille klokka 20.30 i Storsalen i Samfundet i kveld.

— Konserten er utsolgt og det betyr 1000 solgte billetter, opplyser Hauge.

Det er ukjent om noe av utstyret til bandene har blitt ødelagt i bussveltet.

— Vi har ikke noe mer informasjon om hva som vil skje videre nå, men håper konsertene vil gå etter planen, sier Hauge.