Hertugen og hertuginnen av Rothesay, som Charles og Camilla offisielt heter i Skottland, ruslet gjennom parken i Ballater og pratet med barn som lekte i husker og på klatrestativer. En gruppe tilskuere stemte spontant i Cliff Richard-klassikeren «Congratulations».

På den måten hyldet de paret som sist lørdag giftet seg i rådhuset i Windsor utenfor London. Mange briter har vært svært skeptiske til Camilla, som de mener er en dårlig erstatter for forgudede, avdøde prinsesse Diana, så mottakelsen i Ballater må ha varmet.

Kilt

Charles var iført tradisjonell skotsk kilt, slik han pleier når han besøker Skottland, mens Camilla bar en mørk rosa drakt med skotskrutet besetning. Paret fortsatte rundturen i parken under paraplyer, da det plutselig begynte å styrtregne.

Dette var andre gangen paret viste seg offentlig etter bryllupet for snart en uke siden. Søndag deltok de sammen med mer enn 100 andre i en gudstjeneste i kirken i Crathie i Aberdeenshire nordøst i Skottland.

Paret tilbringer sine hvetebrødsdager på Birkhall Lodge, en herregård fra 1700-tallet, like ved Balmoral-slottet som er dronning Elizabeths offisielle skotske residens. Dronningen og hennes ektemann prins Philip tilbrakte også hvetebrødsdagene på Birkhall Lodge, i 1947.

Prins Charles stilte opp i kilt da han tok sin nye kone med på tur i parken.
JEFF MITCHELL - REUTERS