Mas Amiel er den perfekte dessertvinen. Du kan drikke den for seg selv. Da er den fast, rødbærsfruktig og leskende frisk. Men pøser du på med sjokoladefondant eller sjokolademousse eller sjokoladekaker, henger den fint med gjennom sødmespekteret. Den smyger seg forbløffende bakom de fleste dessertretter uten at det spriker for mye. Mas Amiel Maury heter vår vin som er en av flere årgangsviner. Den ferskeste er 2003-årgangen, men du kan få den helt tlbake til 1980-årgangen på Polet. Da heter den 1980 Mas Amiel Vintage Maury og er langt mer lagringspreget enn vårt ferske eksemplar. De gamle er preget av tobakk, cedertre og tørket brunsukker. De nye er mer fruktige i stilen. Den er laget på 100 prosent Grenache Noir, dyrket like ved spanskegrensen i Sørvest-Frankrike i Languedoc-Roussillon. Med andre ord er det en rødvinsdrue som er brukt. Vinstilen ligner på portvin, med varme, søtlige aromaer. Fremstillingsmetoden er noenlunde lik med brennevin som tilsettes under gjæringen og dette stopper selve gjæringsprosessen.30911 Mas Amiel Maury 2003,Mas Amiel, Languedoc-Roussillon. Kr. 205,-. 86 poeng.

6R

God rød, duft og smak av knuste, nye bær. Flott fasthet bak en frisk rødbærssødme med touch av sjokoladepulver og krydder.