Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

— St. Petri menighetshus vil være åpent kl.18.00, for dem som ønsker noen å snakke med, eller som vil tenne lys og samle tankene i stillhet, skriver sokneprest Anne Lise Ådnøy i St. Petri menighet i en melding til Aftenbladet.no Politiet fikk melding om en mystisk, hvit Cubus papirpose med et barnelik klokken 09.58 fredag morgen. Funnet ble gjort i en privathage i Asbjørnsens gate mellom husnummer 6 og 10 på Våland i Stavanger. Det er ingenting som tyder på at beboerne der barnet ble funnet har befatning med saken, mener politiet.

- Funnet av naboer

- Spedbarnet kan ha blitt etterlatt i hagen i natt eller i morges, sier politistasjonsjef Henry Ove Berg til Aftenbladet.no. Det var naboer som fant spedbarnet i hagen, opplyser Berg. Politiets hovedteori er at barnet er nyfødt, men først etter obduksjonen regner politiet med å få svar på om det levde ved fødselen. De vil foreløpig ikke gå ut med kjønn eller andre funn. Ifølge politistasjonssjefen så barnet «veldig nyfødt» ut.

- Tragiske omstendigheter

Barnet er sendt til patalogiske undersøkelser ved Stavanger universitetssjukehus for å fastslå dødsårsak. Det er uavklart om barnet er påført skader. - Alt tyder på at det ligger tragiske omstendigheter bak dødsfallet, men vi etterforsker bredt og har satt både teknikkere og taktiske etterforskere på saken. Uansett vet vi at det her kan være en mor som lider. Vi er interessert i å snakke med vitner som har observert bevegelser i dette området i natt eller i morges, sier Berg til Aftenposten.no. Våland er et etablert villastrøk nær Stavanger sentrum og Politihuset. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig, og har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen. - Jeg kan bekrefte at politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til Aftenposten.no. Politiet ønsker informasjon fra vitner til hendelsen, og henstiller personer med tips til å ringe politiet på telefon 51 89 90 00.

Saken oppdateres.

ANDERS MINGE / AFTENBLADET.NO