Før han selv skulle møte i Oslo tingrett som tiltalt for hvitvasking av penger for David Toska, møtte advokat Morten Furuholmen drapssiktede Stig Millehaugen (som i november i fjor byttet navn til Bergquist) på Politihuset i Oslo. — Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, og sier at han ikke var på Haugerud mandag kveld. Han ble meget overrasket da politiet pågrep ham, sier Furuholmen. 39 år gamle Stig Millehaugen ble pågrepet i et hybelkompleks på Sandaker i Oslo, drevet av Kriminalomsorgen, ved 21.40-tiden mandag kveld, etter at politiet tidligere på kvelden hadde funnet en 28 år gammel norsk-pakistaner skutt og drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo. Den drepte 28-åringen tilhører gjengen Young Guns og har i lengre tid ligget i strid med sentrale personer i B-gjengen. Les også:

Larsen, Håkon Mosvold

— Ikke gjeng-kontakter

Advokat Furuholmen sier at han selv vanskelig kan forstå hvilke motiv Millehaugen skulle ha for å blande seg inn i eventuelle konflikter i det norsk-pakistanske gjengmiljløet. Han er ikke kjent for å ha kontakter i denne retningen: - Han var nå på slutten av soningen av sine dommer, og hadde frigang. Etter så mange år i fengsel så han virkelig frem til løslatelse, sier Furuholmen til Aftenposten.no. Siden Furuholmen selv vil sitte på tiltalebenken i Oslo tinghus sal 818 ut neste uke, vil en av hans kolleger bistå Millehaugen under dagens avhør og fengslingsmøtet onsdag. Selv om Millehaugen i formiddag benekter enhver befatning med skytingen mandag kveld og kontakter med norsk-pakistanske gjengledere, synes det klart at han våren 2003 sonet i Ringerike fengsel sammen med mannen som i går kveld flyktet for livet fra den brennende Mercedesen hvor hans kamerat lå drept.

- Skulle drepe to

Millehaugen skal ha løpt etter en denne mannen etter drapet på 28-åringen mandag kveld. Han blir nå trolig politiets hovedvitne i saken. Kilder Aftenposten.no har snakket med, tror at kan det ha vært meningen at ikke bare den nå avdøde 28-åringen, men også kameraten hans, skulle likvideres. Drapet skjedde i en Mercedes tilhørende faren til mannen som overlevde.