Kjell Rune Rotenes soner på Sandviken sykehus, og var på handletur da han klarte å stikke av fra pleierne. Ved en Kiwi-butikk ble 33-åringen møtt av en bil. Mannen, som er fra Askøy utenfor Bergen, hoppet inn i bilen og forsvant. Vitner skal ha sett bilen.

— Avtalt spill

— Rotenes regnes som farlig, og personer som ser ham må ikke ta direkte kontakt med ham, men ringe politiet på tlf 112. Rotenes var iført en sort singlet, mørke shorts og solbriller da han forsvant, heter det i en pressemelding fra politiet.Leder for sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus, Siri Nome, sier at flukten kan være avtalt spill. Hun innrømmer også svikt i rutinene. – Dette har ikke gått i tråd med våre vurderinger og er en form for svikt i vår vurderingsevne, sier Nome til bt.no

Brukt som mopp

33-åringen ble dømt til psykisk helsevern etter at han kastet kameraten sin over bord fra en båt ved Helgelandskysten vinteren 2005. Kameraten druknet. I retten fortalte den drapsdømte at han brukte kameraten som mopp og vasket hyttegulvet med ham. – Jeg tok tak i genseren hans, løftet ham opp og vasket leiligheten med ham.– Du brukte ham som mopp? spurte sorenskriver Roald Tørrissen. – Ja, jeg holdt på i et kvarters tid, så fikk jeg tankene om å hive ham på sjøen, sa 33-åringen. Under rettssaken gjorde 33-åringen det klart at "dersom han i en gitt situasjon kommer i nærkontakt med bestemte navngitte volds- og sedelighetsdømte, vil han ikke vike tilbake for å drepe også disse. "

Kjell Rune Rotenes (33) rømte mandag i Bergen.
POLITIET
Leder for sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus, Siri Nome tror at 33-åringen hadde planlagt å rømme.
Eliassen, Haakon E. H.