USAs tidligere president ble invitert av Røkke da den norske milliardæren denne uken var på hemmelig besøk hjemme hos Clinton og hans kone Hillary i Chappaqua, en time nord for New York.

— Vi snakket mye om fluefiske. Det var interessant og gøy. Røkke inviterte meg til å være med på fluefiske i Norge, og det setter jeg pris på, sier Clinton til VG.

Bill Clinton forsikrer at han kommer til å benytte seg av tilbudet.

— Men ikke med én gang. Jeg jobber mye med tsunamikatastrofen nå, så det er mye å gjøre. Når ting roer seg ned - ja, da kommer jeg, sier Clinton.

Kjell Inge Røkke vil ikke kommentere invitasjonen eller Clintons besøk.

— Det er hyggelig at han har svart ja. Det er alt jeg vil si, sier Røkke til VG.

Røkke har under sitt besøk i USA undertegnet kontrakt på bygging av ti produkttankere ved skipsverftet i Philadelphia. Røkke har spyttet inn over 2 milliarder kroner i prosjektet, like mye som verftet har fått i offentlige midler i USA, og hylles som det tradisjonsrike verftets redningsmann.

— Folk i Norge bør være veldig stolt av dette. Det Røkke har gjort, kan ikke overvurderes. Det er enormt! Dette er et meget viktig bidrag til amerikansk næringsliv. Det er få her i USA som har trodd at det er mulig. Han har vist at det går an. Og nå kan andre begynne å kopiere dette, sier Clinton.

Bill Clinton kommer til Norge for å dra på fluefiske med Røkke.
GARY HERSHORN