11 år gamle Leanda Klingsheim vil bli musikkstjerne. Hennes idoler er Miley Cyrus, Demi Lovato, Taylor Swift og Jonas Brothers. Fellesnevneren for disse er at de ble verdenskjent som popartister i ung alder. Det samme ønsker Leanda.

I fjor spilte hun inn sangen «Back to School» for Hits for Kids-albumet. Når Leanda ikke går på showskole, kor eller tar timer i piano og hiphop eller øver, blogger hun om livet sitt på leandamusic.blogg.no. Hennes blogg er en av de fem mest leste i Rogaland og er besøkt av 1.108 lesere hver uke.

Leanda blogger om store og små ting i hverdagen. I skrivende stund handler det om å støtte rødnesedagen. Tidligere innlegg handler om MGP Nordic og yndlingsstjernen hennes, Miley Cyrus fra TV-serien Hannah Montana.

Mor beskytter.

Moren til Leanda, Line Klingsheim, tar bildene som legges ut på nett. Leanda kaller henne spøkefullt for paparazzi. Men moren spiller en mer alvorlig rolle: Hun vil beskytte datteren fra nettets skyggesider.

– Jeg godkjenner alt før hun publiserer det. Jeg vil ikke at hun skal utlevere seg for mye. Veldig mange unge jenter som blogger, ter seg eldre enn de er uten å tenke over hvem som leser deres blogg. Leanda er 11 år, og jeg prøver å beskytte henne fra uønsket oppmerksomhet, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen.

Leanda ambisjon er at bloggen skal bli en av de mest leste i landet.

– Jeg vil komme på topplisten. Men jeg har det for travelt til at jeg rekker å blogge hver dag, sier hun.

Hvor personlig bloggens innhold skal være, er noe mor og datter diskuterer ofte.

– Jeg har lyst til at folk skal få vite om meg via bloggen, men jeg skriver ikke om mine innerste tanker. Jeg skriver heller ikke stygt om andre. Jeg vil at bloggen skal være positiv og oppleves som koselig, sier Leanda.

– Jeg vet hvor grensene går og er flink til ikke å utlevere for mye av meg selv, sier hun.

Gode råd.

Leandas råd til unge bloggere inkluderer å skrive ofte og om hverdagen, legge ut bilder, skrive om det du interesserer deg for, enten det er kjendiser eller popkultur. Ikke minst bør bloggere la være å skrive adressen eller telefonnummeret sitt på nett.

Line Klingsheim legger til noen siste råd:

– Mange unge lager blogg uten at foreldrene vet om det. Foreldrene som vet at barna dine har blogg, må følge med på hva ungene publiserer fordi de er så sårbare på nett, sier Line Klingsheim.