Les også:

Det er kommet frem etter at den ene av hans to arvinger, Ellen Ugland, brått døde i en leilighet på Lysaker i Bærum sist mandag. Kriminalsjefen i Asker og Bærum, Nina Bjørlo, sier hun håper å få en foreløpig obduksjonsrapport før helgen som angir årsaken til at Ellen Ugland døde, og i beste fall kommer rapporten i dag. Bjørlo forteller også at de i påvente av obduksjonsrapporten har avstengt og plombert leiligheten.

— Så får vi ta det derfra, sier hun.

Etterlyste obduksjon

Etter det avisen Fædrelandsvennen får opplyst sendte Lars T. Ugland brev til Agder politidistrikt i oktober. I dette brevet stilte Ugland flere spørsmål rundt sin fars dødsfall. Spørsmålene skal ha dreid seg om hendelsesforløpet.

Johan Jørgen Ugland døde i sitt hjem i Grimstad 24. mars i år. Ugland (88) og hans 30 år yngre kone Ellen Ugland, hadde dagen før kommet hjem fra en tur til USA. De hadde vært på spasertur, og etterpå hadde Ugland gått i boblebadet, som var hans fristed hjemme. Det var der han ble funnet død av sin kone. I brevet fra Lars T. Ugland blir det blant annet pekt på at det ikke ble gjennomført noen obduksjon av hans far.

Saken fortsetter under annonsen.

Politistasjonssjef Steven Hasseldal ved Grimstad politistasjon sier til Fædrelandsvennen at de ikke fikk noen anmeldelse i saken, men bekrefter at det er foretatt avhør av to personer. Han sier også at ingen er eller har vært mistenkt.

— Dette er en sak vi ikke har noen grunn til å hausse opp i det hele tatt. Politiets arbeid med saken var helt rutinemessig, presiserer Hasseldal.

Det var de to arvingene til Ugland-imperiet som var til avhør hos politiet. Den ene av dem var nå avdøde Ellen Ugland, sekretæren som giftet seg med sin sjef i 1989. Den andre var Knut Nikolai Tønnevold Ugland (24), dattersønn av Johan Jørgen Ugland. Begge ble avhørt 25. november. Etter disse ble saken formelt sett henlagt. Lars T. Ugland har nå fått svar fra politiet, og skal, ifølge Fædrelandsvennen, ha slått seg til ro med svarene han fikk.

Fædrelandsvennen var i går i kontakt med Lars T. Ugland, som nå bor på Isle of Man. Han vil ikke uttale seg om saken.

Totalvurdering

Kriminalsjef Nina Bjørlo sier legen som ble tilkalt da Ellen Ugland ble funnet død, konkluderte med at det var et naturlig dødsfall. Først tirsdag ble det besluttet å foreta obduksjon.

— Var årsaken til denne kontrabeskjeden at dere fikk varsel fra Agder politidistrikt om etterforskningen der av dødsfallet til Johan Jørgen Ugland?

— Det var først tirsdag vi tok stilling til behovet for en obduksjon, og det skjedde etter en totalvurdering. Vi er kjent med at det i Agder ble foretatt avhør etter dødsfallet der, sier Bjørlo.

Det ble derfor ikke foretatt åstedsundersøkelser på stedet før liket ble fjernet. Kriminalsjef Bjørlo bekrefter at de tirsdag sendte politifolk til leiligheten. De foretok ikke tekniske undersøkelser, men plomberte leiligheten.

— Så langt er det intet som tyder på at det er skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet. Nå avventer vi den foreløpige obduksjonsrapporten, sier Bjørlo.