Politiet vil i dag be om at drapssiktede varetektsfengsles i fire uker med brev— og besøksforbud. Det skjer gjennom en såkalt kontorforretning, trolig fredag ettermiddag, skriver fvn.no

Dermed møter ikke den siktede selv i retten.

— Siktede godtar fengslingen. Dette fikk jeg beskjed om sent i går kveld av siktedes forsvarer. I tillegg til at vi ber om fengsling i fire uker med full restriksjon, vil vi også begjære full judisiell observasjon, sier politiadvokat Nils Grønås til fvn.no.

63-åring drept

Onsdag ble en 63 år gammel kvinne funnet drept i sitt eget hus i Evje. Sønnen er siktet for drapet. Det var siktedes far som meldte fra om drapet da han kom hjem fra jobb klokken 17 onsdag.

Han ringte politiets operasjonssentral, og satt i telefon med dem - mens sønnen hørte på - frem til politipatruljen ankom stedet en drøy time senere.

Saken fortsetter under annonsen.

Sønnen har i politiavhør erkjent straffeskyld.

Legetilsyn

Judisiell observasjon gjøres av sakkyndige for å få kartlagt siktedes mentale tilstand, og for å fastslå om han er strafferettslig tilregnelig.

- Det er en løpende vurdering av hans tilstand. Han får jevnlig legetilsyn, opplyser Grønås.

Politiets krimteknikere fortsetter fredag undersøkelsene inne i boligen hvor siktedes mor, ble drept onsdag ettermiddag. Som fvn.no skrev i går, ble det gjort avgjørende funn i boligen. Politiet beslagla tre gjenstander som de mener kan være drapsvåpenet. En motorsag skal være blant de beslaglagte gjenstandene, ifølge TV2.

Undersøkelser fortsetter

Det er foreløpig uklart om krimteknikerne blir ferdige med undersøkelsene på småbruket fredag.

— De håper å bli ferdige i dag, men det kan også hende at de må fortsette mandag, opplyser Grønås.

De beslaglagte gjenstandene vil bli undersøkt nærmere, men det blir ifølge politiet ikke konkludert med hva som er drapsvåpenet før obduksjonsrapporten av den drepte kvinnen er klar. Først da vil man kunne knytte en gjenstand opp mot selve drapshandlingen.

Kvinnen er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Det er foreløpig uklart om den foreløpig rapporten blir klar fredag.