Politiet startet onsdag ettermiddag letingen etter de to savnede kvinnene ved Jamtfjelltinden i Vefsn.

På rasstedet ble det funnet en rekke personlige eiendeler som med stor sannsynlighet tilhører de savnede kvinnene – ryggsekker, klær, en termos, et sitteunderlag og turproviant i tillegg til et kamera og en GPS, melder NRK.

Ikke farlig

Beslutningen om å begynne letingen ble tatt etter at en skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) hadde undersøkt stedet sammen med politiet. Skredeksperten fant det trygt å gjøre overflatesøk i et avgrenset område.

En gruppe på åtte personer vil delta i søket i første omgang. De fraktes inn og ut av området med helikopter. Området det skal letes i er valgt ut ifra hvor det er vurdert som mest sannsynlig å gjøre funn, opplyser Helgeland politidistrikt.

– Med de nåværende værforhold er det ikke fare for nye ras. Vannføring i alle bekker er gått ned og der hvor det har gått skred, er det ikke fare for nye skred, opplyser skredekspert Erik Hestnes ved NGI til NTB.

Saken fortsetter under annonsen.

Han var onsdag sammen med politiet på befaring i rasområdet ved Jamtfjelltinden.

Tre søstre

Søstrene Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) er fortsatt savnet etter at et turvant følge på åtte personer ble tatt av et 60 meter bredt skred søndag.

Den tredje søsteren i familien, Tove Peggy Åkerøy og venninnen Berit Rugeldal, ble funnet omkommet i skredområdet.

Av hensyn til letemannskapenes sikkerhet ble det ikke satt i gang leting etter de to savnede søstrene med en gang. Mens de har ventet på at befaringen av skredområdet kunne gjennomføres, har politiet i Vefsn forberedt hvilke ressurser som kan settes inn.

Ikke tungt utstyr

Ved stedet som politiet nå starter letingen i, går det en bekk og det er partier med tjukke is— og snølag i området. Dersom det blir nødvendig å gå langt inn under tjukk masse, vil det ikke bli gjort onsdag. Det vil heller ikke bli satt inn gravemaskiner eller annet tungt utstyr i denne omgang.

Politimesteren opprettholder ferdselsforbudet i det aktuelle området ved Jamtfjelltinden, men opphever det generelle ferdselsforbudet i fjellene i Vefsn. Men folk advares mot å ferdes i fjellheimen, da det fortsatt er farlige forhold i fjellet, opplyser politiet i Helgeland.