Den tidligere hallikdømte nordmannen ble i julen pågrepet, og 30. desember ble han varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud.

Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo-politiet etterforsker ham nå for hallikvirksomhet ved at han i flere år skal ha drevet nettsiden eskortedate.com.

- Tjente minimum 6 millioner

— Han har stått som eier av det selskapet som eide nettsiden en periode. Hvis man ser på nettsidene og antallet annonser til enhver tid, og prisene for annonsering som er oppgitt, mener vi han må ha tjent minimum seks millioner kroner, sier politiadvokat Line Steen Presthus, som understreker at dette er et svært foreløpig anslag.

36-åringen ble pågrepet i en bil på Østlandet 4. juledag. Politiet fryktet at han var i ferd med å forlate Norge, fordi han i deler av de siste årene har hatt tilhold i andre land.

— Det viktigste for oss er å bevise at det er han som har vært den reelle driver av denne siden. Det er et nederlandsk selskap står som eier av nettsiden nå, forteller Presthus, som opplyser at politiet har fått rettens medhold i å ta heftelse i flere av 36-åringens eiendeler: En leilighet på Romerike, et hus et annet sted på Østlandet, og en bil.

Saken fortsetter under annonsen.

Pengesporet vil også bli en viktig del av etterforskningen, og Presthus varsler allerede nå at heftelsene i eiendom er gjort med tanke på et krav om inndragning hvis saken ender med en tiltale.

— Vi kommer til å forsøke å spore pengene. Men det er en vanskelig jobb: nettsiden er eid av et nederlandsk selskap, og denne virksomheten er ikke straffbar i Nederland, sier politiadvokaten til Aftenposten.no.

Det er eierne av nettsiden som har mottatt pengene fra dem som annonserer. Politiet har fått medhold i at de kan stenge nettsiden for norske brukere, men dette vil ta noe tid å få gjennomført i praksis.

Fremmet prostitusjon av ungarske kvinner

36-åringen ble i 2005 dømt for hallikvirksomhet som omfattet opp mot 60 ungarske kvinner som solgte sex i Norge. Han fikk ett års fengsel for å ha bidratt til å skaffe kunder ved å legge ut bilder av dem på nettet.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett hadde han opptil 6000 treff på nettsiden per dag. Denne nettsiden var en annen enn den han er siktet for å ha drevet nå.

Hans forsvarer Henrik Bliksrud opplyser at mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

— Dette er en veldig omfattende sak, og han har avgitt en lang forklaring hvor han til dels har bekreftet å ha hatt noe med dette å gjøre, sier Henrik Bliksrud.