Kyodo News melder om enda et atomkraftverk som har hatt problemer med å kjøle ned en reaktor. Problemet skal være i en kjølepumpe på Tokai 2 kraftstasjon i landsbyen Tokai i Ibaraki Ibaraki-området nordvest i landet, 120 km fra Tokyo. Den ble stengt på fredag, da jordskjelvet kom, men nedsmelting av hete reaktorer er likevel en stor trussel i slike situasjoner.

Lokale myndigheter melder i følge Reuters at avkjølingen i Tokai 2 går sin gang, ettersom en av tre dieseldrevne pumper fortsatt virker som den skal. Det skal ikke være fare for reaktoren.

— En sjøvannspumpe, som blir drevet av en dieselgenerator, stoppet på grunn av tsunamien, og deretter stanset vi et av kjølesystemene manuelt. Men de andre kjølesystemene virker som de skal, og temperaturen i reaktoren fortsetter å falle gradvis, sier talsmann for Japan Atomic Power Company, Masao Nakano, til NTB.

Fjerde atomkraftverk

Dette er det fjerde atomkraftverket i Japan som har meldt om svikt i avkjøling av reaktorer. De andre to er Fukushima Daiichi, Fukushima Daini og Onagawa.

Tokai 2 ble ifølge det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) åpnet i 1973.

Japan har totalt 55 atomreaktorer som sørger for å dekke ca. en tredjedel av landets elektrisitetsbehov.

Les også: