Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

– Vi har pågrepet flere personer. De er siktet for forsøk på grovt ran, sier politiadvokat Håvard Kampen i Kripos til Aftenposten.no.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om saken, men Kripos får bistand fra flere politidistrikter enn Østfold, bekrefter Kampen. Han vil ikke oppgi hvilke distrikter som er involvert i den åpenbart planlagte aksjonen. Hvor lenge har dere jobbet med å rulle opp saken? — Vi har jobbet en stund, svarer Kampen, som ikke vil si noe mer om omfanget eller antallet siktede. Politiet skal ifølge Moss Avis i tillegg lete etter en bevæpnet person onsdag kveld. Heller ikke dette vil politiadvokat Kampen kommentere, annet enn på denne måten: - Vi går ikke ut med noen advarsel til folk. NRK Østfolds reporter på stedet rapporterte at bevæpnet politi med hunder søkte etter en person i et boligområde i nærheten av Jeløy kirke. Poltiiets helikopter blir fortsatt brukt i søket sent onsdag kveld, og biler blir stoppet og kontrollert på broen som forbinder Jeløy med Moss sentrum. Også hundepatruljer fra Oslo er med i søket. Politiadvokat Håvard Kampen opplyser ved midnatt at aksjonen fortsatt ikke er avsluttet.

Hans O. Torgersen - Aftenposten