Jarle Strømsvåg kloret seg fast på toppen av bygningen mens flammene krøp nærmere og nærmere i Kirkegata i Kristiansand sent torsdag kveld. Han vurderte å hoppe ned tre etasjer. — Jeg satt i leiligheten min i tredje etasje, og i løpet av ett minutt var den full av røyk. Jeg så ingen flammer, men skjønte at jeg måtte komme meg raskt ut, forteller Strømsvåg til Fædrelandsvennen. 28-åringen tenkte raskt, kom seg ut vinduet og klatret opp på taket. - Jeg kloret meg fast på toppen. Mens jeg satt der, så jeg flammene rett bak meg. Jeg satt der ett kvarter før jeg ble hentet ned av en stigebil. Det var lange minutter, beskriver han. - Hva hadde du gjort hvis stigebilen hadde kommet senere? - Da måtte jeg hoppet ned tre etasjer. Jeg var redd en stund der. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Evakuert

I tillegg til Strømsvåg ble en annen mann også reddet ut av brannvesenet. Ingen av dem skal ha blitt skadet. To nabobygninger ble også evakuert for sikkerhets skyld. Flere av de evakuerte ble torsdag kveld innlosjert ved Hotell Caledonien for natten. — Vi har ikke noen som er omkomne eller savnet, sier brannsjef Stølan. Operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt opplyser at brannvesenet begynte å søke gjennom bygningen i 24-tiden. - Totalt er nå ni av de som bor i bygget innlosjert ved Caledonien. Utifra vitneutsagn på stedet er vi ganske sikre på at alle er kommet ut, men foretar et søk for sikkerhets skyld, sier Arnesen. Klokken 1.30 opplyser Arnesen at politiet har fått bekreftet at alle 13 som bor i bygningen er gjort rede for. - Brannmannskapene har gjennomsøkt alt, og vi har fått bekreftet at det ikke befant seg flere mennesker der, sier Arnesen fredag morgen. De ni evakuerte får bistand fra kommunens kriseteam på Caledonien.

Store skader

Puben Six Pence, som ligger i første etasje, er fullstendig ødelagt som en følge av brannen. Det er også store skader ellers i bygget, både brann- og røyskader. Det er foreløpig uklart hvordan brannen oppsto, men det kan se ut som brannen startet i andre etasje. - Vi har hatt en krimtekniker på stedet, men det vil ikke bli gjort noen undersøkelser før i morgen, sier Arnesen til Fædrelandsvennen. Totalt var 30-40 brannmenn i sving i løpet av kvelden. Brannvesenet hadde en periode problemer med vannforsyningen, og måtte blant annet ha hjelp av mannskap fra Vennesla. Ved 24-tiden var brannvesenet i ferd med å avslutte arbeidet på stedet. Om lag en time senere tiltok røykutviklingen, og brannvesenet måtte sende forsterkninger for å hindre brannen i å blusse opp igjen. Ved 06.30-tiden fredag opplyser politiet at det fremdeles er glør i bygningen, og at politiet venter på at disse skal bli kalde før kriminalteknikere undersøker stedet.