• De pekte i hver sin retning, sier politiet.

Sjåføren på Flybussen i retning Flesland alarmerte politiet lørdag morgen.

Han hadde fått to små gutter som passasjerer — og de var helt alene. Politiet anslår alderen til 3-4 år.

Visste ikke hvor de skulle

— Det er uklart hvor de skulle. De pekte i hver sin retning, sier operasjonsleder Erik Gjesdahl i Hordaland politidistrikt til BT.

De to kom på bussen på utsiden av Bystasjonen i Bergen sentrum.

Politiet registrerte oppdraget klokken 08.47. En patrulje rykket ut til stedet og tok hånd om barna av afrikansk opprinnelse.

Saken fortsetter under annonsen.

Politiet vet ikke om guttene er søsken.

— De blir tatt med stasjonen, så får vi prøve å finne ut hva det går i, sier Gjesdahl.

Tynnkledde

På stedet så BT at de to guttene var tynnkledde og tilsynelatende frøs. På føttene hadde de crocs, lette plasttøfler, og på kroppen joggebukse og hettegenser.

Småguttene skal ikke ha hatt penger med seg, ifølge politifolkene på stedet. Den ene fikk et pledd over seg, den andre fikk låne en skinnjakke fra en politimann. Så ble de tatt med i politibilen.

Klokken 09.34 opplyser politiet at de har fått telefonisk kontakt med «de mulige foreldrene» til guttene, på en adresse i Bergen. Politiet har snakket med en far som sier at de savner to barn. Foreldrene er bedt om å komme til politistasjonen så snart de kan, ifølge operasjonsleder Erik Gjesdal. De er også bedt om å ta med seg identitetsdokumenter.

SISTE: Klokken 09.53 møtte guttenes far opp hos politiet i Bergen sentrum. - Han sa at guttene hadde tatt seg ut av leiligheten selv. Moren antok da at de hadde gått til naboer for å leke, noe de pleier å gjøre, sier operasjonsleder Erik Gjesdal.

- Nå er de gjenforent med foreldrene og alt er bra. Barnevernvakten vil få en orientering, men det blir ikke noen reaksjon fra oss utover det. - Dette er kanskje noe en del småbarnsforeldre vil kunne kjenne seg igjen i? - Det vil jeg nok tro. Det er ingen stygg sak, i hvert fall.