26-åringen ble meldt savnet 4.juni i år. Etter at hun sist ble sett på turisthytta Spiterstulen i Lom, har hun vært sporløst forsvunnet.Etter flere ukers leting uten resultat besluttet politimesteren i Gudbrandsdal politidistrikt at søket skulle avsluttes 23.juni.

Søk på bre og i fjellvann

I dag melder Gudbrandsdølen Dagningen at søket blir tatt opp igjen i september. Forholdene skal da være gode nok for å gjøre søk på en bre og i et fjellvann. — Under leteaksjonen i sommer markerte noen hunder ved et fjellvann som heter Urdadalstjønnet. Vi søkte med helikopter, og dykkere fra Gjøvik brannvesen undersøkte et område under isen. Vi fant ingen ting da, men foretar et nytt søk der for sikkerhets skyld i september, sier lensmann i Lom, Steinar Angard til Aftenposten.no.

Hunder og breklatrere

På Hellstugubreen skal det også foretas en nytt søk med hunder og breklatrere. Det skal ikke ha kommet nye tips eller nye spor som gir saken nytt lys. - Hvis hun har gått inn i fjellet her så er vel sjansene små slik vi anser det, for å finne henne i live. Allikevel utelukker vi ingenting. Vi har så få opplysninger rundt henne at vi ikke vet noe med sikkerhet, sier Angard. Les også:

Teorien til politiet er at Vervoort har gått inn i fjellet fra Spiterstulen. Vitner så 26-åringen gå ut av resepsjonen på Spiterstulen og ta på seg sekken. To andre vitner har sett en person, som kan være Marijke Vervoort, gå inn mot Leirvassbu og Gjendebu den dagen hun ble borte.

Marijke Vervoort (26) har vært savnet siden 4.juni.
POLITIET / PRIVAT