Det var i dag tidlig rett før klokken 07.30 at en 28 år gammel mann ble skutt i Bergensveien på Grorud. Rundt klokken halv fem i ettermiddag ble en 42 år gammel mann pågrepet på Lørenskog, mistenkt for å ha skutt minst to skudd mot 28-åringen.

Kranglet på fest

Skytingen skal ha blitt utløst av en lengre krangel. To familier var samlet på fest i en leilighet i Bergensveien sentralt på Grorud i natt. Det skal ha oppstått en krangel mellom 28-åringen fra den ene familien og 42-åringen i den andre familien. — Dette er to familier som har hatt et vennskapsforhold over mange år. Krangelen pågikk utover natta, men det var først på morgenkvisten at de to tente skikkelig, sier politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen til Aftenposten.no.

Ønsker kontakt med drosjesjåfør

42-åringen trakk våpen og rettet minst to skudd mot 28-åringen som ble påført skader i brystregionen. I dag tidlig ble 28-åringen satt av utenfor inngangen til Aker sykehus av en drosje, nærmere bestemt en mørk Mercedes. - Vi er naturlig nok interessert i å få kontakt med sjåføren, sier Abrahamsen. Den skadde ble raskt sendt videre til Ullevål universitetssykehus der han ble operert. Det ble iverksatt vakthold ved sykehuset etter at mannen med skuddskadene ble innlagt.

Pågrepet på Lørenskog

42-åringen ble pågrepet uten dramatikk på Lørenskog i halv fem-tiden i ettermiddag. Beredskapstroppen slo til etter å ha planlagt aksjonen nøye, forteller Abrahamsen. - Mannen som ble pågrepet på Lørenskog blir nå kjørt til politihuset og vil forhåpentligvis bli avhørt i løpet av kvelden, sier Finn Abrahamsen til Aftenposten.no. Den skadde er kjent for politiet fra før. - 28-åringen er godt kjent av politiet, han har gjengtilhørighet, men denne episoden har ikke noe med gjengmiljøet å gjøre, sier Abrahamsen. 42-åringen er kjent for politiet for episoder noen år tilbake, men han er ikke så godt kjent for politiet som 28-åringen. Politiet er fortsatt ganske sikre på at denne skytingen ikke har noe med søndagens

å gjøre. — Det er vitneforklaringene som gjør at vi kan si at dette ikke er noe i nærheten av et gjengoppgjør, sier Abrahamsen.