— Vi vet vi har brutt en av skolens regler, men når så mange var ærlige og åpne om hva som hadde skjedd, så trodde vi ærlig talt det kunne få et annet utfall. Mange ble sjokkert når de fikk høre dette, sier Karoline Nyheim Kristoffersen (19) fra Bodø til VG Nett .

49 elever måtte ut av internatet til skolen i tre dager.

Skolen har strengt forbud mot å drikke alkohol inne på skoleområdet. Den tre dager lange utvisningen kan også få den konsekvens at fraværet til enkelte av elevene blir for høyt, og at de dermed kan bli utvist permanent.

— Elevene har lov å ta seg en øl eller to utenfor skolens område, så det er ikke totalforbud. Men inne på internatet er regelverket klart, og det vet elevene, sier rektor Dag Folkvord til VG Nett.

- Én tatt på fersken

Han sier at én av skolens elever ble tatt på fersken, men han ante ingenting om at omfanget var så stort.

- Vi startet mandagen med å hylle elvene for den fantastiske innsatsen de hadde lagt ned i en kabaret elevene hadde satt opp lørdag. Da var det trist at vi samtidlig måtte ta opp en alkoholsak. Vi trodde det bare var en håndfull elever som hadde drukket, sier Folkvord.

— Hadde elevene blitt utvist i 14 dager, hadde det vært strengt, men alle elevene er hjertelig velkommen tilbake om tre dager. Elever har blitt utvist på grunn av lignende tilfeller tidligere. Vi kan ikke gjøre noe forskjell fordi det er mange som har brutt reglene, sier Folkvord.

Måtte reise hjem

Sammen med tre av medelevene har Karoline Nyheim Kristoffersen fått låne seg en leilighet, men for andre har det være en utfordring å finne seg tak over hodet.

- Noen har måttet reise hjem fordi de ikke har noe annet sted å være, sier bodøjenta.