Politiet merker et enormt engasjement i lokalbefolkningen for å finne den som kjørte ned og drepte tolv år gamle Olav Hovda på Klepp fredag kveld. Tipsene fortsatte å strømme inn hele natt til mandag.

— Det er kommet flere tips i løpet av natten. Vi har sjekket ut en del. Noe må vi undersøke nærmere nå fra morgenen av. Vi merker et stort engasjement i forhold til hvor mange som ringer inn og tipser. Dette er helt klart en sak som opptar folk, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet mandag morgen.

I hele helgen har politiet jaktet på den som kjørte ned og drepte 12 år gamle Olav Hovda da han var ute og gikk på rulleski sammen med sin far fredag kveld.

afp000456451.jpg
/Sveinung Midtun

Dør til dør-aksjon

Politiet brukte blant annet søndagen til å gjennomføre en dør— til døraksjon i Lalandsvegen der 12-åringen ble kjørt ned.

— Frem til nå har vi vært innom en god del av husene i Lalandsvegen ned mot Klepp Stasjon. Vi fortsetter trolig mandag dersom saken fortsatt er uløst, sier lensmann Hans Kyllingstad i Klepp til Aftenbladet.

Saken fortsetter under annonsen.

Det strømmer inn med tips til politiet. Politiet sjekker fortløpende tips både på navngitte personer og konkrete biler i jakten på den som kjørte ned og drepte 12 år gamle Olav Hovda.

— Vi får hele tiden inn tips om nye folk og nye biler som vi sjekker ut. Noen ganger tar vi direkte kontakt med eier for å sjekke hvordan eventuelle skader har oppstått. Vi har fortsatt mange tips på blokka som fortsatt ikke er sjekket ut, sier Kyllingstad.

Bilen har skader i fronten

- Er det i det hele tatt en mulighet for at sjåføren kan ha kjørt på gutten uten å registrere dette?

— Nei, svarer Kyllingstad.

— Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, sier lensmannen.

Mandag starter kartleggingen av bompasseringer i flere bomringer på Nord-Jæren. Hvis politiet ikke har funnet bilen før, kan bilder og nummerregistreringer fra bomstasjonene som viser passeringer i det aktuelle tidsrommet være til hjelp i jakten på bilen som traff Olav Hovda den fatale fredagskvelden på Lalandsvegen.

Sjekker flere bomstasjoner

Ulykkesbilen kan ha kjørt gjennom bomstasjonen ved Foss Eikeland nord for Orstad etter sammenstøtet, eller den kan ha kjørt mot Kleppe og videre gjennom bomstasjonen ved Skjæveland mot Sandnes. Den kan også ha fortsatt videre gjennom bomstasjonen på E39 på Forus eller kjørt vestover mot Sola.

Men bilen kan også ha fortsatt mot Kverneland og Figgjo eller Bryne. Mulighetene er mange. Hvilken rute og vurderinger sjåføren har valgt etter sammenstøtet er derfor helt åpent.

Bilder fra flere bomstasjoner på Nord-Jæren kan derfor være interessante for politiet.

Trenger flere tips

Politiet vet ikke om sjåføren holdt høy fart, men den unge gutten ble påkjørt på en oversiktelig strekning.

— Det skal være fullt mulig å se to personer med refleksvest på denne strekningen. Vi har foreløpig ikke fått opplysninger om hvorvidt føreren hadde veldig høy fart, opplyser Kyllingstad.

Politiet ber fortsatt vitner om å melde seg.

Jourhavende jurist ved Rogaland politidistrikt, politiadvokat Sigve Espeland sier til Aftenbladet at politiet leiter etter en bil som trolig er en sedan med fire dører.

Vitneobservasjoner beskriver bilen som mørk, trolig rød, men dette er ikke fastslått siden det kan knyttes en viss usikkerhet til observasjonene.

Derfor er politiet også interessert i tips av observasjoner av andre biler, selv om de ikke helt svarer til denne beskrivelsen.

- Det er viktig at de som kjørte Lalandsvegen i begge retninger i perioden mellom kl. 19 og 20 fredag kveld tar kontakt med oss, oppfordrer Kyllingstad, som understreker at folk også kan tipse anonymt.

Kyllingstad opplyser at mer enn 10 personer er involvert i etterforskningen ut fra lensmannskontoret. I tillegg deltar flere ved operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt.