Les også:


Salget av flaskevann har eksplodert etter at det igår

.

Flaskevann-produsentene Ringnes AS og Coca-Cola Norge kjørte hele onsdag til langt ut på kvelden for å dekke etterspørseleksplosjonen fra dagligvarehandelen, hoteller og restauranter, bensinstasjoner, kiosker og helseforetak.

Etterspørselen økte torsdag, og vil trolig øke enda mer fredag på grunn av helgeinnkjøp.

Saken fortsetter under annonsen.

Sykehusene får først

Kommunikasjonssjef Hanne Bügel i Ringnes AS sier til NTB at etterspørselen etter mer flaskevann har vært enorm hos dem siden tidlig onsdag morgen. Totalt ble det onsdag kjørt ut vel 200.000 liter flaskevann. Bügel sier til Aftenposten.no at dette tilsvarer en økning på omtrent 40 prosent.

– Trykket allerede fra onsdag morgen førte til at vi satte i gang et mye større distribusjonsapparat enn det vi normalt har i Oslo, og vi prioriterer foretak som sykehus, pleiehjem og aldershjem. Her er behovet for vann ekstra stort i disse dager, sier Bügel.

Hun sier at leveringstrykket i hovedsak gjelder Farris og Imsdal – mineralvannprodukter med og uten kullsyre.

— Det er imidlertid ingen fare for at reservoarene i Larvik og i Rondane vil gå tomme med det første, forsikrer Bügel.

Les også:

50 prosent økning

Kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Coca-Cola Norge sier til NTB at de i løpet av onsdag mottok nærmere 50 prosent flere ordrer for flaskevann enn onsdag for en uke siden.

– Dette illustrerer litt av det trykket vi nå opplever for å tilfredsstille våre kunders behov for flaskevann med og uten kullsyre, sier hun.

Det er også økt etterspørsel etter brusvarianter. Flateby sier at det er lagt opp til økt produksjon ved anlegget i Lørenskog, hvor det tappes vann med kullsyre, og ved anlegget i Fyresdal i Telemark hvor det tappes vann uten kullsyre.

Sarpsborg-bryggeriet Hansa Borg ble kjent med Oslos drikkevannsproblemer idet nyheten kom i radio onsdag morgen. Også de kjører opp ekstra leveranser til Oslo for å møte det store behovet for reint drikkevann.

Les også:

Hvor lenge folk i Oslo er nødt til å koke drikkevannet er fremdeles uvisst. På en

vil Vann— og avløpsetaten oritentere om resultater av prøvetaking så langt og øvrig status for vannsituasjonen i Oslo.