Les også:

Rettssaken mot mannen (25) som er tiltalt for forsettelig drap, etter at en kvinnelig NTNU-student ble funnet drept i studentleiligheten sin på Kalvskinnet i Trondheim 7. januar, startet i dag.

— Nekter for likskjending

Den tiltalte 25-åringen fra Fosen i Sør-Trøndelag forklarte mandag morgen at han ikke vet om han har drept 29-åringen. Han husker å ha slått henne i hodet med en flaske, men ikke å ha brukt kniv på henne. Han erkjenner ikke likskjendingen, skriver adressa.no

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen, skal mannen først ha tatt kvelertak på kvinnen. Han skal deretter ha slått henne flere ganger i hodet med en flaske, før han skal ha skåret henne i halsen med en kniv.

- Noe gikk galt

Aktor Per Morten Schjetne refererte til en sms som ble sendt fra 25-åringen til en venn under sin innledning. I den skal det ha stått: «Holy shit, skal si denne dagen tok en wrong turn et sted.»

Saken fortsetter under annonsen.

Ifølge tiltalen skal han i ettertid ha klippet av offeret klærne og skjendet liket.

Dette nekter han for, og familien har leid inn privatetterforsker Tore Sandberg for å ettergå beskyldningene.

Tiltalte og drapsofferet var naboer, og begge skal ha vært påvirket av det narkotiske stoffet metamfetamin i tillegg til alkohol, da drapet skjedde.

- Funnet nedkjølt i båt

Etter drapet skal 25-åringen ha forlatt offerets leilighet, og dratt til en 7 Eleven-kiosk for å kjøpe sigaretter. Deretter er man usikker på hvor han befant seg, før han ble funnet i en båt ved Sandgata i Trondheim sentrum, 36 timer senere.

Mannen ble funnet av broren, og var sterkt nedkjølt. Han ble sendt til St. Olavs Hospital hvor han ble innlagt, og senere tatt hånd om av politiet.

Strafferammen er inntil 21 års fengsel.

Det er satt av åtte dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett. Tingrettsdommer Leif Holm er rettens administrator.

Statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v.) og forsvarer Christian Wiig under første dag av rettsaken
CHRISTER S. JOHNSEN