Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har nå tatt ut tiltale mot Vestfold-mannen i 40-årene.

  1. mars og de neste fire dagene må mannen møte i Tønsberg tingrett i en sak hvor strafferammen er seks års fengsel.

Enormt beslag

Politiet og tollvesenet fant over fem tonn med sprit, eller 3650 liter 96 prosent sprit og 1806 liter brennevin pluss syv tonn med øl da de slo til mot familiens småbruk og to lagre mannen ifølge tiltalen skal ha opprettet på Torød sørøst på Nøtterøy og i Slagendalen nord i Tønsberg.

Men det var ikke bare sprit som ble smuglet — tollerne fant også 236.800 sigaretter, 6,7 tonn øl og mer vin enn hva som er sunt å ha i huset til eget forbruk.

Med nese for smuglere

Saken begynte å rulle i september 2012 da en toller på sin fritid skulle lufte bikkja på Nøtterøy. Denne gang var det hunde eieren, og ikke tjenestehunden, som kom på sporet av storsmuglere.

Fra en varebil ble det lastet noen paller med sprit inn på en låve i Torødveien, noe som vekket tollerens profesjonelle interesse.

Én mann ble pågrepet, mens den andre klarte å stikke av, skrev tb.no.

Kjørte seg fast

Uniformerte kolleger fra både politi og tollvesen kom raskt til stedet, og flere personer ble pågrepet.

Etterforskningen pekte raskt mot den tiltalte, men da politiet troppet opp for å slå av en prat, forsøkte mannen å flykte i en varebil søkklastet med sprit.

Dette forsøket gikk dårlig da bilen kjørte seg bom fast.

«I bilen satt mannen som bodde på stedet. Han hadde fylt varebilen sin med sigaretter, sprit og øl og forsøkte tydelig å fjerne bevis før politiet kom til stedet», skrev politiet.