— Pokker! Jeg har jo ventet her for å se en skikkelig Tiger-putt. Karen foran oss i gresset var skuffet. En halvtime hadde han ligget i første linje i køen på det 15. hullet på Blue Course på Doral Golf & Spa og ventet på helten over alle helter, Tiger Woods.Men hullet er bare 157 meter. Så hva gjorde Tiger da? Jo, han landet utslaget 50 centimeter fra hullet. Den forventede putten ble bare som å slippe en sukkerbit i tekoppen. Mannen i gresset var imponert og skuffet. Alle de andre var bare imponert.- Great, Tiger! Nice shot, Tiger! Come on, Tiger!Voksne folk hyler som tenåringsjenter på popkonsert. De er nær helten. Vi hører til og med "nice shirt"! Alle skriker et eller annet. Da har'u liksom snakka mén. "I was there", som det heter når du skal gjøre inntrykk i selskapslivet.

Blir passet på.

Tanken streifet oss: I et land med så mange gærninger og så mange skytevåpen i nattbordskuffen, er det ingen som har prøvd å gjøre seg verdensberømt på å ta Tiger? Litt av svaret fikk vi etter det 15. hullet. Da Tiger var på vei til det 16., tok vi opp kamera og trykket av et bilde.Det gikk fem sekunder. Så ble vi prikket på skulderen. Hadde vi tatt et bilde? Ja, hvorfor ikke? Security-vakten gryntet da vi pekte på presseakkrediteringen. To minutter senere kommer to vakter ut fra intet. Har vi kamera? Ja. Kom med det! Uten fotoakkreditering kan du ikke ta bilder. Det samme gjelder selvfølgelig for tilskuerne. Alle blir kroppsvisitert før de kommer inn.Kikkert er lov å ha med, men smartingen som han kikkert med fotofunksjon ble avslørt. Vi møtte ham da vi etter rundens avslutning møtte opp og fikk igjen utstyret. Det var mange kamerarer der. Du lurer ikke vaktene rundt Tiger.Hadde vi tatt opp en skyter, ville det antagelig gått mindre enn fem sekunder før vi hadde ligget i bakken. Det er lettere å ta Munch-bildene enn golfhelten.

En mann av stål.

En orm på 37 000 mennesker snor seg gjennom landskapet ettersom Tiger og Phil Mickelson spiller seg fremover. Mickelson er populær han også. Han tilhører den såkalte "Big Five": Tiger, Mickelson, Vijay Singh, Ernie Els og Retief Goosen.Men selv om Mickelson har mye sympati fordi han ser så blid og hyggelig ut, drukner "come on Lefty" (fordi han er linksspiller) i Tiger-manian. Tiger har vunnet så uendelig mye, men tilsynelatende ikke nok. Folk vil se ham vinne mer. De vil ha oppvisning. De vil se kunstneren trylle når de har betalt billett for å se ham live.Henrik Bjørnstad har gått i ball med Tiger. Det er ikke så lett å konsentrere seg bare om sitt eget da. I går havnet svenske Daniel Chopra i lederballen med Tiger. Det ble et minne for livet.Vi funderer på hva Tiger er lagd av. Alle forventer at han skal vinne hver gang. Han har alles øyne på seg til enhver tid. Alle skal ha autograf. Aviser, radio og TV - det er Tiger de vil snakke med.Jubelen stiger hvis han løfter armen halvveis til en hilsen. Men han kan ikke gjøre det hele tiden. Da får han senebetennelse. Høydepunktet er når han kommer inn på den 18. greenen. Da løfter han på cap'en til hilsen.Tilskuerne har allerede tatt den av.

Jobber i et folkehav. Der Tiger Woods svinger golfkølla strømmer folk til. Her i Miami hvor han kjemper helt i tet.
MARC SEROTA / REUTERS