Det skriver IOC i en pressemelding som onsdag kveld ble lagt ut på organisasjonens nettsider og er undertegnet IOC-direktør Christophe Dubi.

Trekker frem møte

IOC legger ikke skjul på skuffelsen etter Høyres OL-nei som førte til at byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) onsdag kveld la planene om vinter-OL i Oslo i 2022 i en skuff.

«Tidligere i år spurte søkerkomiteen i Oslo 2022 om et møte med IOC for å få en forklaring på alle aspekter ved IOCs krav, inkludert finansielle detaljer. IOC arrangerte dette for alle de tre søkerbyene for å sikre fair play mellom de tre kandidatene».

-Målet om å ta OL til Oslo og Norge må legges i skuffen, sa Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo etter Høyres OL-nei onsdag kveld.
Rolf Ohman

«Dessverre sendte Oslo hverken en representant fra søkerkomiteen eller en representant fra myndighetene til dette møtet».« Derfor er ikke politikerne i Norge orientert skikkelig om prosessen, og har tatt sin avgjørelse basert på halvsannheter og faktiske feil», skriver IOC i pressemeldingen.

«For et land med så mye midler, som er fylt med så mange gode utøvere og så mange vitersportstilhengere, er det synd at Oslo går glipp av muligheten til å investere i fremtiden og vise verden hva byen har å tilby», mener IOC.

Les også:

-En tapt mulighet

IOC mener onsdagens OL-nei er synd både for Oslo, hele det norske folk og norske vinteridrettsutøvere.

«Dette er en tapt mulighet for Oslo og for hele det norske folk som er kjent verden rundt for å være store tilhengere av vintersport. Det er mest av alt en tapt mulighet for de strålende norske utøverne som ikke får muligheten til å nå nye olympiske høyder i sitt eget land», skriver IOC.

Aftenposten var onsdag kveld i kontakt med Gerhard Heiberg. Han sa da at han ikke ønsket å snakke med Aftenposten om OL i det hele tatt.

Les også: