— Gutten under 15 år har blitt tatt inn til samtale sammen med foreldrene sine. Vi får se hva som kommer fram der. Vi ser en klar sammenheng mellom hendelsene. Også fordi det er ganske kort avstand mellom stedene, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

To på en halv time

Klokken 19.56 fikk politiet melding om brann i en bossdunk i Nesbu Terrasse. Brannen begrenset seg til selve søppelkassen.

En halv time senere kom det melding om at det brant i et bolighus i Grotnes Allé. Brannen begrenset seg til kledningen og noe isolasjon, og brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Slukket av nabo

Nabo Jan Skog Rønningen forteller:

— Jeg driver og bygger hus 3-400 meter borte fra brannen, og hørte et smell. Da jeg ville undersøke hva som skjedde, så jeg at det hadde tatt fyr i både kledningen og taket på huset etter brannen i bossdunken. Jeg og en nabo fikk slukket brannen med et brannslokkingsapparat. Da brannvesenet ankom var brannen mer eller mindre over. Hadde ikke vi grepet inn, hadde huset trolig blitt overtent, for brannen spredte seg raskt, sier Skog Rønningen.

Saken fortsetter under annonsen.

Han og naboen visste ikke om det var folk inne i huset.

— Vi knuste en verandadør for å komme oss inn i huset, men det viste seg at de var bortreist, sier Skog Rønningen.

Brannskadet

Når han snakker med Aftenbladet.no, sitter han på legevakten med hendene i vann.

— Jeg ble litt ivrig da jeg skulle få vekk noe brennende papir med en rake som lå i hagen. Dermed fikk jeg noe brannskader på begge hendene, sier Skog Rønningen.

- Så da blir det pause fra husbyggingen i noen dager?

— Ja, det blir kanskje det. Men jeg tviler på at jeg blir hjemme fra jobb, sier Skog Rønningen

Mens politiet og brannvesenet holdt på med denne brannen, ble de kontaktet av naboer som opplyste at det brant i en søppelkasse ved en garasje i Grotnesveien. Denne brannen ble også raskt slukket.

Politiet er ute med hunder for å lete etter ildspåsetteren. (FOTO: KNUT S. VINDFALLET
Knut S. Vindfallet