To jenter ble skadet i to ulike akeulykker i sprengkulden mandag.

Høye brøytekanter

Ved Gaustablikk i Tinn kommune ble en syv år gammel jente alvorlig skadet da hun ble påkjørt av en bil mens hun akte.

Jenta skal ha kommet inn fra en sidevei da hun akte rett inn i fronten på en personbil.

– Hun har akt på en bilvei og kommet ut i et kryss. Der ble hun påkjørt av en bil fra den kryssende veien. Det var 1,5 meter høye brøytekanter på ulykkesstedet, så sjåføren hadde trolig ingen mulighet til å se henne. Hun traff bilens front og havnet under bilen, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Telemark politidistrikt, til Aftenposten.

Slept 50 meter

Jenta skal ikke ha blitt truffet av dekkene på bilen. – Men hun ble på en eller annen måte hektet fast under bilen og ble derfor slept med i rundt 50 meter før sjåføren oppdaget henne, sier Aaltvedt.

Saken fortsetter under annonsen.

Jenta var bevisstløs da hun ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus, melder Telemark politidistrikt. Sykehuset opplyser mandag kveld at tilstanden hennes er stabil, men at hun er alvorlig skadet i hode og ansikt.

Sjåføren ble i går avhørt av politiet.

Førerkortet ikke beslaglagt

– Vi snakket med ham og fått hans forklaring. Vi har ikke beslaglagt førerkortet hans, og vi fant det heller ikke nødvendig å ta en blodprøve av mannen, sier Aaltvedt.

Politiet snakket også med en person som var vitne til ulykken, ikke langt fra Gaustablikk skisenter.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14:49.

Bruddskader

En halvtime senere fikk en annen jente (10) bruddskader da hun ble påkjørt mens hun akte. Denne ulykken skjedde ved Onarheim kirke i Tysnes i Hordaland.

Politiet er ennå ikke sikker på hendelsesforløpet.

— De første meldingene vi fikk var at en bil hadde kjørt på en ung jente på akebrett, men vitnebeskrivelser sier at jenten kom akende i stor fart og traff en bil som kom kjørende i lav fart, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til BT.no.